Adhuruesit e Apple! Shënoni 5 qershorin në kalendarin tuaj

Produkti tjetër madhor i Apple Inc. pas iPhone mund të arrijë së shpejti, dhe zbulimi i tij po konsiderohet si një “lançim monumental” për kompaninë.

Cfare ndodhi
Apple planifikon të debutojë kufjet e saj të para të realitetit të përzier (MR) më 5 qershor 2023; Kompania e sheh atë si fillimin e një epoke post-iPhone, tha kolumnisti i Bloomberg Mark Gurman në buletinin e tij të përjavshëm Power On.

Lançimi do të lejojë Apple të hyjë në një kategori të re, duke ofruar një shije të së ardhmes ku njerëzit ndërveprojnë përmes kufjeve në vend të ekraneve me prekje xhepi, tha ai.

Gurman pret që kompania të lançojë jo vetëm kufjet, por edhe sistemin operativ xOS, shërbimet shoqëruese dhe më e rëndësishmja, një komplet dhe platformë për zhvillimin e softuerit që do t’i ndihmojë zhvilluesit të shkruajnë lloje të reja aplikacionesh.

Pranoni ftesën për WWDC
Një ftesë e dërguar nga Apple javën e kaluar në Konferencën Vjetore të Zhvilluesve në mbarë botën, ose WWDC, ofron disa tregues, tha Gurman.

Grafika është qartësisht një diagram i kampusit të anijes kozmike Apple Park dhe tregon ditën e parë të konferencës që do të mbahet në selinë e kompanisë, tha ai.

Grafika e dytë, një skicë e një strukture ylberi në kampusin e Apple, është gjithashtu interesante, tha Gurman, ndërsa vuri në dukje se i ngjan formës së lakuar të kufjeve të Apple me fytyrë lart.

Në WWDC 2023, Apple do të zhvillojë një ngjarje speciale gjithëditore në kampus, e ndjekur nga sesione zhvilluesish në internet gjatë gjithë javës, tha Gurman. Fjalimet kryesore, megjithatë, do të regjistrohen dhe nuk do të paraqiten në skenë, vuri në dukje ai.

Arsyeja pas saj mund të jetë për shkak të qëllimit për të pasur një video të rafinuar për t’i lënë asgjë rastësisë, tha Gurman. Kompania gjithashtu mund të mos dëshirojë të rrezikojë një dështim të demonstrimit të kufjeve në skenë, shtoi ai.

Susan Prescott, kreu i marrëdhënieve me zhvilluesit, e quajti konferencën e Apple “më të madhen dhe më emocionuesen ende” dhe tha se kompania “po pret me padurim të presë këtë ngjarje shumë të veçantë,” tha Gurman.

“Kompania e kupton se të gjithë presin kufje, përfshirë Wall Street, dhe nuk do të dëshironte të ngrejë më tej pritshmëri nëse nuk arrin t’i përmbushë ato,” tha ai.

Aksionet e Apple përfunduan seancën e së martës me rënie 0.32% në 165.63 dollarë. Të dhënat e Benzinga Pro.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/08/adhuruesit-e-apple-shenoni-5-qershorin-ne-kalendarin-tuaj/