Acer prezanton Swift Edge 16 dhe Predator Triton 16

Acer prezantoi në Computex laptopët e rinj Swift Edge 16 dhe Predator Triton 16. Modeli i parë është kryesisht i përshtatshëm për krijuesit e përmbajtjeve, ndërsa i dyti i përket serisë së njohur të lojtarëve. Prodhuesi tajvanez ka zgjedhur padyshim komponentët e fundit të harduerit, duke përfshirë AMD Ryzen 7040 dhe procesorët Intel Core të gjeneratës së 13-të. Të dy do të mbërrijnë në Evropë në muajt e ardhshëm.

Acer Swift Edge 16: specifikimet dhe çmimi
Acer Swift Edge 16 i ri ka një kornizë aliazh magnezi, një material rezistent dhe i lehtë (peshon vetëm 1.23 kg). Ekrani OLED 16 inç ka një rezolucion 3.2K (3200×200 piksele) dhe një shpejtësi rifreskimi 120 Hz. Prodhuesi ofron konfigurime me procesorë AMD Ryzen 7040, deri në 32 GB RAM LPDDR5 dhe deri në 2 SSD PCIe 4.0. TB.

Këto janë specifikimet e tjera të komunikuara nga Acer: Lidhja Wi-Fi 7, kamera 1440p, lexuesi i gjurmëve të gishtërinjve, dy porte USB Type-A, dy porte USB Type-C, lexuesi i kartave microSD, dalje HDMI dhe tastierë me madhësi të plotë. Do të jetë në dispozicion nga korriku. Çmimi bazë është 1199 euro.

Acer Predator Triton 16: specifikimet dhe çmimi
Acer Predator Triton 16 i ri ka gjithashtu një ekran 16 inç, por është IPS me një rezolucion prej 2560×1600 piksele dhe një shpejtësi rifreskimi prej 240 Hz. Prodhuesi ofron konfigurime me procesorë Intel të gjeneratës së 13-të (deri në Core i9). deri në 32 GB RAM DDR5, PCIe 4.0 SSD deri në 2 TB në RAID 0 dhe kartë video NVIDIA GeForce RTX 4070.

Këto janë specifikimet e tjera të komunikuara nga Acer: Lidhja Wi-Fi 6E, lexuesi i gjurmëve të gishtërinjve, dy porte USB Type-A, një portë USB Type-C, lexuesi i kartave microSD, dalje HDMI dhe tastierë me dritë prapa. Do të jetë në dispozicion nga shtatori. Çmimi bazë është 2299 euro.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/27/acer-prezanton-swift-edge-16-dhe-predator-triton-16/