Acer konfirmon vjedhjen e 160 GB të të dhënave (për shitje)

Acer ka njoftuar se ka zbuluar një akses të paautorizuar në një nga serverët. Konfirmimi erdhi pasi 160 GB të dhëna u hodhën në shitje në forumin e njohur Breached. Kompania tajvaneze ka qetësuar përdoruesit, pasi vetëm skedarët dhe dokumentet teknike mbahen në server. Vjedhja ka ndodhur në mes të shkurtit.

Në shitje 160GB të dhëna nga Acer
Shitësi shkruan se rrjedhja përmban 655 drejtori dhe 2,869 skedarë për një total prej 160 GB. Acer ka konfirmuar se bëhet fjalë për dosje dhe dokumente që përdoren nga teknikët për asistencë dhe riparime. Në fakt, lista përfshin manuale të ndryshme, skedarë ISO, ROM dhe Windows SDI (System Deployment Image), Replacement Digital Product Keys (RDPK) dhe informacione për fletore, tableta dhe produkte të tjera.

Si provë për vërtetësinë e të dhënave, autori i vjedhjes ka postuar disa pamje nga ekrani në forum. E gjithë “paketa” do t’i shitet ofertuesit më të lartë. Pagesa duhet të bëhet në Monero. Nuk dihet nëse krimineli kibernetik ka tentuar të zhvasë para nga Acer, si për shembull në rastin e një sulmi ransomware.

Kompania tajvaneze theksoi se në serverin në fjalë nuk ruhen të dhëna të përdoruesit. Një ndërhyrje më e rëndë ka ndodhur rreth dy vjet më parë. Grupi REvil shfrytëzoi një dobësi në Microsoft Exchange për të vjedhur disa dokumente konfidenciale dhe për të kërkuar një shpërblim prej 50 milionë dollarësh.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/acer-konfirmon-vjedhjen-e-160-gb-te-te-dhenave-per-shitje/