A mund të zëvendësojë ChatGPT mësuesit? Ja si u përgjigj Bill Gates

Dje shpjeguam pse ChatGPT gënjehet në disa gjuhë. Sot ne fokusohemi në një aspekt tjetër: përdorimin edukativ të chatbot-it nga përdoruesit dhe marrim disa deklarata nga Bill Gates.

Ish-CEO i Microsoft-it gjatë eventit ASU+GSV në San Diego, në fakt iu përgjigj pyetjes së disave që pyetën nëse ChatGPT do të mund të zëvendësojë mësuesit në të ardhmen.

Filantropisti tha se chatbots dhe modelet multimodale si ChatGPT do të jenë në gjendje të ndihmojnë fëmijët të mësojnë të lexojnë dhe të shkruajnë në 18 muajt e ardhshëm. Është e qartë se ndikimi i një zgjerimi të tillë do të jetë mbresëlënës dhe shumë i rëndësishëm, veçanërisht për shumë prindër të cilët nuk mund të mbështeten te mësuesit njerëzorë për të përmirësuar mësimin e fëmijëve të tyre.

Sipas Gates, chatbot-et e fuqizuara nga AI do të jenë pothuajse po aq të mirë sa çdo mësues i njeriut dhe do t’i lejojnë studentët të plotësojnë boshllëqet. Fillimisht, megjithatë, sipas sipërmarrësit, AI do t’i ndihmojë studentët të përmirësojnë mënyrën e të lexuarit dhe të shkruarit, dhe më pas të bëhet një mbështetje për mësuesit.

Ju kujtojmë se në këto faqe kemi shpjeguar gjithashtu se si të parandaloni përdorimin e të dhënave tuaja për të trajnuar ChatGPT dhe si t’i kërkoni OpenAI-t të heqë informacionin personal të ruajtur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/05/a-mund-te-zevendesoje-chatgpt-mesuesit-ja-si-u-pergjigj-bill-gates/