A mund të krijojë ChatGPT super malware?

ChatGPT është chatbot i fuqishëm i menaxhuar nga një formë e rafinuar e inteligjencës artificiale dhe tani është në buzët e të gjithëve. Është një mjet shumë interesant, i cili ofron shumë përparësi por edhe disa anë të errëta.

Përtej atyre që janë pak a shumë legjitimisht të shqetësuar nga fakti që AI mund të “vjedhë” punën e qenieve njerëzore, ka edhe rreziqe të mundshme në lidhje me sigurinë dixhitale në lidhje me këtë mjet të jashtëzakonshëm.

Deri më sot, në fakt, ChatGPT është në gjendje të krijojë kod programimi dhe, siç është theksuar javët e fundit, edhe malware.

Megjithëse OpenAI, kompania që qëndron pas zhvillimit të chatbot-it të lartpërmendur, ka përdorur teknika për të kufizuar përdorimin e pahijshëm të mjetit, ka shumë përdorues të shqetësuar nga ky këndvështrim.

Ditët e fundit, janë zbuluar disa përpjekje nga hakerë (ose hakerë të mundshëm) për të krijuar softuer potencialisht me qëllim të keq. Por a është një rrezik real?

Inteligjenca artificiale e përdorur në sferën kriminale: a është i vërtetë rreziku i super malware?
Edhe nëse është e vështirë për të vlerësuar potencialin e ChatGPT dhe për momentin shfaqja e një super malware nuk ka gjasa, është mirë të mbani vëmendjen tuaj të lartë.

Sigurisht, për ata që i afrohen botës së hakerimit, chatbot-i në fjalë ofron një ndihmë të rëndësishme: njohja me kodet e programimit ChatGPT, nga ana tjetër, përdoret në shumë raste për qëllime plotësisht ligjore.

Për të parandaluar rreziqe të çdo lloji, këshilla është të veproni në kohë, duke mbrojtur pajisjet tuaja elektronike me një paketë sigurie dixhitale.

McAfee Total Protection shkon përtej antivirusit klasik, duke ofruar një sërë shërbimesh të afta të ofrojnë garanci të gjera.

VPN e integruar, e kombinuar me sistemin e mbrojtjes së rrjetit të shtëpisë, është një zgjidhje ideale për mbrojtjen e privatësisë në internet. Menaxheri i fjalëkalimeve, nga ana tjetër, tani është një mjet i domosdoshëm për këdo që i afrohet uebit.

Për ta bërë McAfee Total Protection edhe më interesant atëherë, ekziston promovimi aktual.

Plani Familjar, i cili ju lejon të mbroni deri në 10 pajisje njëkohësisht, është i disponueshëm për vetëm 49,95 euro krahasuar me çmimin e listës 119,95.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/26/a-mund-te-krijoje-chatgpt-super-malware/