A mund të kalojë Xiaomi, Samsung dhe Apple në tregun e smartfonëve? Mendimi i analistëve

Analizat e ecurisë së tregut të smartfonëve në vitin 2022 kanë nxjerrë në pah një detaj të rëndësishëm: sektori është në krizë. Shitjet, nga ana tjetër, janë ulur 17% nga viti në vit dhe disa nga prodhuesit më të mëdhenj kanë marrë gjithashtu një goditje. Pak janë shpëtuar, si Samsung, Apple dhe Xiaomi, por a mund t’i kapërcejë marka kineze rivalët e saj?

Nëse shikoni të dhënat më të fundit të ndara nga kompania kërkimore Canalys, mund të shihni se viti 2022 ka qenë jashtëzakonisht sfidues për të gjitha markat, përveç me sa duket për Apple, kompaninë koreano-jugore dhe gjigantin Dragon. Në Cupertino ne festojmë rritjen me 2% të pjesës së tregut në 19%, por Samsung është rritur gjithashtu me 2% dhe është, për më tepër, në vendin e parë për dërgesat. Xiaomi pason në vendin e tretë me një rënie prej 1%, duke mbetur marka numër një në tregun kinez.

Performanca e përgjithshme e Xiaomi në shkallë ndërkombëtare mbetet mbresëlënëse: dominimi në Indi po zbehet, falë shtytjes së markave të tilla si OPPO, OnePlus dhe kompanive më të vogla që fokusohen në telefonat inteligjentë me kosto të ulët. Megjithatë, në 64 tregje ajo renditet ndër pesë markat më të mira për shitjet vjetore. Në këtë pikë lind një pyetje mjaft e natyrshme: a mund të kapërcejë Xiaomi Samsung dhe Apple?

Në mesin e vitit 2021, kompani të tjera kërkimore theksuan se si Xiaomi ishte afër vendit të parë global për shitje falë një pjese të tregut prej 17%. Në të vërtetë, në Itali në shkurt 2022, Xiaomi tejkaloi Apple duke u bërë prodhuesi i dytë më i madh i smartfonëve në Belpaese.

Me fjalë të tjera, ajo ka aftësitë: duke vazhduar të fokusohet në tregjet kryesore si Kina, India dhe, pse jo, Italia, marka mund të ndihet më shumë në pjesë të tjera të botës duke u afruar gjithnjë e më shumë me Apple dhe Samsung. Do të jetë interesante të shihet nëse linjat e reja të propozuara në dyqane do të tregojnë shifra pozitive të shitjeve gjatë muajve të ardhshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/19/a-mund-te-kaloje-xiaomi-samsung-dhe-apple-ne-tregun-e-smartfoneve-mendimi-i-analisteve/