A mund të humbasë Twitter dhjetëra miliona përdorues?

Feed në Twitter është rinovuar për të pritur vitin 2023 në mënyrën më të mirë të mundshme, por problemet për kompaninë dhe platformën janë shumë të ndryshme dhe kjo mund të çojë, në një të ardhme jo shumë të largët, në një rënie drastike të përdoruesve.

Arsyeja, sipas Insider Intelligence, gjendet në një seri komplekse faktorësh. Numri i përdoruesve që Twitter mund të humbasë nga tani deri në dy vitet e ardhshme është mbi 30 milionë, për arsyet nga më të ndryshmet.

Si fillim, shumë përdorues do të “fillojnë të largohen nga platforma” për shkak të problemeve të shumta teknike që do të vazhdojë të paraqesë. Për më tepër, për të përkeqësuar situatën do të ketë një aparat teknik që nuk është në nivel dhe që nuk do të mund t’i zgjidhë shpejt dhe në mënyrë homogjene.

Së fundi, politikat për “fjalën e lirë” shumë të vlerësuar: shumë përdorues do të largohen nga platforma, sipas raportit, për shkak të një rritje graduale të përmbajtjes së pakëndshme.

Shumica e rrjedhjeve të përdoruesve pritet të vijnë nga SHBA (rreth 8 milionë, sipas The Guardian), deri në 1.6 milionë nga MB dhe me prejardhje të ndryshme. Sa i përket moshës, megjithatë, shumica e tyre do të jenë përdorues nën 25 vjeç ose mbi 45 vjeç, të cilët duhet të përfaqësojnë grupmoshat më pak entuziaste për politikat e reja të Twitter.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/14/a-mund-te-humbase-twitter-dhjetera-miliona-perdorues/