A e dini se Instagram mund të përkeqësojë cilësinë e fotove tuaja? Truku për ta shmangur

A e dini se mund t’i heshtni përdoruesit e tjerë në Instagram? Nëse jo, atëherë hidhini një sy udhëzuesit tonë. Një pyetje tjetër: a e dini se Instagram mund të ulë cilësinë e fotove tuaja? Kjo ndodh për shkak të një cilësimi “të fshehur”: ja ku është dhe si ta ndryshoni atë.

Kjo dhimbje koke është e lehtë për t’u zgjidhur, por jo aq e thjeshtë për t’u identifikuar: cilësimi ka të bëjë me ngarkimin e përmbajtjes multimediale – fotografi, galeri, video dhe Reels – duke përdorur rrjetin celular dhe jo Wi-Fi. Cilësimi në fjalë lidhet veçanërisht me ruajtjen e të dhënave gjatë përdorimit të rrjetit social të shtëpisë Meta; kështu, është e lehtë të kuptohen arsyet e aktivizimit të paracaktuar të tij.

Në këtë pikë, duhet shumë pak për të kuptuar se ku është vetë opsioni: duke hapur aplikacionin Instagram në smartfonin tuaj dhe duke shkuar te “Cilësimet”, nëpërmjet menysë me tre rreshta në krye të djathtë të skedës së profilit tonë, duhet të vazhdoni më tej. Llogaria dhe, së fundi, në “Përdorimi i të dhënave celulare”. Në këtë ekran do të gjeni opsionin “Ngarko në cilësinë më të lartë”.

Si parazgjedhje kjo çaktivizohet “me mirëbesim” nga Instagram, pasi nuk e di nëse keni një plan tarifor me disa gigabajt interneti; në SHBA, për këtë çështje, është e zakonshme të kesh një SIM me një sasi shumë të ulët të të dhënave celulare me një çmim shumë të lartë sipas standardeve tona. Duke e aktivizuar atë, Instagram do të fillojë gjithmonë të ngarkojë fotografi dhe video në cilësinë më të lartë, pavarësisht nga koha e ngarkimit dhe madje edhe përdorimi i lartë i Giga-s. Në këtë mënyrë, ndoshta problemi i kompresimit të klipeve dhe imazheve tuaja do të zhduket!


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/20/a-e-dini-se-instagram-mund-te-perkeqesoje-cilesine-e-fotove-tuaja-truku-per-ta-shmangur/