A do të vendosë Meta reklama në WhatsApp? Përgjigjet Will Cathcart

Duke qenë shërbimi më i përdorur i mesazheve në botë, është normale që raportet në lidhje me WhatsApp dhe metodat e reja të fitimit të parave të krijuara nga Meta ndonjëherë shfaqen në internet. Në fillim të epokës së telefonave inteligjentë, aplikacioni, ende jashtë kontrollit të Mark Zuckerberg dhe bashkëpunëtorëve të tij, paguhej dhe pak përdorues tani i mbajnë mend pagesat e lodhshme vjetore ose mujore që duheshin bërë për të hyrë në biseda. Që kur WhatsApp u bë falas, çdo vit shfaqen disa mashtrime në internet në lidhje me kthimin në pagesë ose prezantimin e reklamave të bezdisshme.

Mospërfillja e fundit mes tyre u publikua nga Financial Times, por kreu i WhatsApp nuk vonoi shumë për ta mohuar atë në X/Twitter.

A do të prezantojë WhatsApp reklama? Jo, ki kujdes!
Sipas asaj që raportohet nga FT, disa ekipe të Meta kanë menduar nëse do të shfaqin reklama në listën e bisedave në ekranin fillestar të WhatsApp. Sipas analistëve, gjigandi metaverse dhe i mediave sociale po vlerëson mënyra të reja për të fituar para nga shërbimi, siç është bërë tashmë me Instagram.

Siç mund ta lexoni më lart, megjithatë, vetë kreu i WhatsApp-it, Will Cathcart, konfirmoi se ky raport është krejtësisht i rremë, pra se Meta nuk po planifikon qasje të reja për fitimin e parave për WhatsApp.

Edhe pse surprizat mund të vijnë gjithmonë si rrufe në qiell, me fytyra të dukshme në momentin më të përshtatshëm, tani për tani ujërat janë ende të qetë. Ne do të dimë vetëm në të ardhmen nëse fjala e Cathcart do të mbahet apo nëse Meta do të vazhdojë realisht me një fitim më të madh parash. Ndërkohë, mbështetja për bisedat e palëve të treta në Beta mbërriti disa ditë më parë, në funksion të një lëshimi përfundimtar të besueshëm në muajt e ardhshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/15/a-do-te-vendose-meta-reklama-ne-whatsapp-pergjigjet-will-cathcart/