5 veçori të reja të Android 15 që duhet t’i zbuloni patjetër

Ne kemi folur për lajmet që vijnë në Android 15 në disa raste në këto faqe, dhe ndërsa presim të kuptojmë se kur do të jetë i disponueshëm për publikun, le të bëjmë një bilanc të asaj që duhet të presim për sa i përket ndërfaqes, funksionalitetit dhe më shumë.

Sipas Mishaal Rahman në Patreon e tij, Android 15 do t’u japë përdoruesve mundësinë për të ndarë ose regjistruar vetëm një dritare të vetme të shfaqur në ekran dhe jo të gjithë ekranin. Funksioni u aktivizua në Android 14 QPR 2 në Pixels, por me sa duket do të jetë i disponueshëm për një audiencë më të gjerë.

Risia e dytë e Android 15 përfaqësohet padyshim nga zgjerimi për mbështetjen e lidhjes satelitore: aplikacionet do të jenë në gjendje të përdorin API që u lejojnë atyre të zbulojnë kur një pajisje është e lidhur me një satelit, për të “garantuar një përvojë koherente të përdoruesit në lidhjen satelitore”. .

Ende në temën e lidhjes satelitore, Android 15 duhet t’ju lejojë të dërgoni SMS ose të aksesoni mesazhet RCS përmes këtij lloji të lidhjes. Megjithatë, nuk është e qartë nëse ky sistem do të jetë i disponueshëm edhe në Itali apo nëse fillimisht do të kufizohet në SHBA.

Ndër veçoritë e tjera të reja në rrugë, duhet të ketë gjithashtu një modalitet të kamerës së internetit me cilësi të lartë, si dhe një thjeshtim të përdorimit të telefonave inteligjentë Android si kamera në internet për PC. Rezultati, krahasuar me atë që kemi parë deri më tani, duhet të jetë më i mirë dhe në Developer Preview 2 kjo risi u pa kur nisi funksionalitetin e kamerës së internetit USB në Pixel.

Për sa i përket përdorshmërisë së telefonit inteligjent, Android 15 do të prezantojë mbështetje për standardin e volumit CTA-2075, i cili do t’i ndihmojë zhvilluesit të shmangin mospërputhjet dhe të sigurojnë se nuk duhet të rregullojnë vazhdimisht volumin kur kalojnë nga një përmbajtje në tjetrën.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/03/5-vecori-te-reja-te-android-15-qe-duhet-ti-zbuloni-patjeter/