5 Router-ët e rinj më të mirë Wi-Fi 7 të vitit 2023

Në kontekstin e CES 2023, prodhuesit kryesorë të mjeteve dhe infrastrukturave të telekomunikacionit kanë treguar tashmë zgjidhjet e tyre, duke theksuar gatishmërinë e tyre për të bërë kalimin në Wi-Fi 7 edhe pse Wi-Fi 6E i prezantuar në 2021 është larg të qenit i konsideruar ” i zakonshëm “. Për t’u përgatitur për të ardhmen, këtu janë 5 ruterat më të mirë të rinj Wi-Fi 7 të vitit 2023.

ASUS ROG Rapture GT-BE98

I shpallur janarin e kaluar në ngjarjen në Las Vegas, ASUS ROG Rapture GT-BE98 është ruteri i parë në botë i lojërave me katër breza që ofron standardin Wi-Fi 7. Potenciali i standardit të fundit është shfrytëzuar plotësisht falë mbështetjes së 320 MHz kanal në brezin 6 GHz, i projektuar për të arritur shpejtësi deri në 160% më të shpejta se gjenerata e mëparshme e lidhjes me valë. Për më tepër, modulimi 4K QAM mund të dërgojë më shumë të dhëna për transmetim, duke arritur 20% shpejtësi maksimale më të larta deri në 25,000 Mbps.

Dy tiparet revolucionare që janë karakteristike për standardin janë Operacioni Multi-Link dhe Shpimi Multi-RU. E para ju lejon të transmetoni njëkohësisht në breza dhe kanale të ndryshme për të rritur xhiron e pajisjes, duke reduktuar vonesën dhe duke përmirësuar besueshmërinë. E dyta, nga ana tjetër, segmenton gjerësinë e madhe të brezit të kanalit në njësi më të vogla, duke eliminuar ndërhyrjet dhe duke rritur efikasitetin.

Në terma konkretë po flasim për një shpejtësi transferimi të të dhënave deri në 10 herë më të shpejtë për detyrat me port 10 Gbps WAN / LAN dhe dy porte LAN 10 Gbps. Më në fund, teknologjia ASUS RangeBoost Plus e disponueshme ekskluzivisht në ASUS ROG Rapture GT-BE98 rrit mbulimin dhe përmirëson përvojën e lojërave.

Pikërisht në kuadrin e lojërave, ai tregon si duhet potencialin e tij: me pak fjalë, është një bast i fituar që në fillim.

TP-Link Deco BE95

Ruteri me katër breza dhe rrjetë i TP-Link BE95 Deco BE95 Wi-Fi 7 dallohet padyshim për dizajnin e tij të pastër, me një 7 të vizatuar në cilindrin e bardhë dhe mbështetjen për të gjitha teknologjitë që standardi wireless sjell me vete. Prandaj, ne kemi dy breza 6 GHz që bashkohen me brezat 5 GHz dhe 2,4 GHz, duke arritur shpejtësinë maksimale prej 33 Gbps me mbështetje për mbi 200 pajisje njëkohësisht. Me pak fjalë, për një shtëpi të zgjuar, është një siguri.

TP-Link Deco BE95 është gjithashtu i pajisur me sistemin e sigurisë së pronarit HomeShield, i cili përdor inteligjencën artificiale për të mbështetur roamingun e vazhdueshëm në katër brezat e tij. Sigurisht, ka gjithashtu një sasi bujare pajisjesh në pjesën e përparme të I/O: dy porte Ethernet 2.5 Gbps, një portë Ethernet 10 Gbps, një kombinuar Ethernet / fibër 10 Gbps dhe një portë USB 3.0. Më pas mund t’i lidhni nyjet rrjetë së bashku nëpërmjet backhaul me valë ose të përdorni një kabllo Ethernet për backhaul me tela.

E pajtueshme me të gjitha gjeneratat WiFi, funksionon me çdo Ofrues të Shërbimit të Internetit (ISP) dhe modem. Tani për tani ajo shitet vetëm në Amazon SHBA.

TP-Link Archer BE900

Ne qëndrojmë me të njëjtën kompani për t’ju treguar për ruterin TP-Link Archer BE900 Wi-Fi 7, një model që dallohet qartë nga turma për dy ekranet e tij të përparme dhe dizajnin jashtëzakonisht modern. Më poshtë është pozicionuar madje një ekran me prekje me një orë gjithmonë aktive, e cila mund të kthejë informacionin e sistemit si shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit. Mbi të, megjithatë, paneli LED tregon motin, tekstet dhe madje edhe emoji, për një total prej mbi 3,000 grafike të personalizuara.

Në planin thjesht teknik, TP-Link Archer BE900 është projektuar për të përmbushur nevojat e shtëpive të mëdha me dy porte USB (1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0), një port Gigabit Ethernet, katër porte LAN 2.5 Gbps, një 10 Porta WAN/LAN Gbps dhe një port i kombinuar Ethernet/fibër 10 Gbps, saktësisht siç mund të shihnim në rastin e TP-Link Deco BE95.

Ky ruter përfiton gjithashtu nga teknologjia HomeShield e TP-Link për të mbrojtur rrjetin nga sulmet kibernetike, me 12 antena të brendshme të pozicionuara për të siguruar një sinjal të fortë në të gjithë shtëpinë.

Xiaomi BE7000

Gjiganti kinez Xiaomi është nisur gjithashtu drejt mbështetjes për standardin e ri me ruterin Xiaomi BE7000 WiFi 7, i mundësuar nga platforma e fuqishme Qualcomm Networking Pro 820 me CPU katër-bërthamë A73 1.5 GHz dhe fuqi llogaritëse deri në 28800 DMIPS. E shkëlqyeshme për trajtimin e trafikut të rëndë të internetit, me dymbëdhjetë antenat dhe dizajnin minimal, është perfekt për transmetim, lojëra dhe aktivitete të tjera me gjerësi bande.

Xiaomi BE7000 vjen gjithashtu me 4 porte LAN 2.5G dhe një portë USB 3.0 për të mundësuar lidhjen e hard diskeve të jashtme. Ende për sa i përket ndërfaqeve, gjejmë një portë optike SFP+ 10G (10G) dhe 1 portë Ethernet 10G. Së fundi, vërejmë praninë e 2 GB memorie DDR4 për të mbështetur mbi 1000 aksese në pajisjet në të gjithë shtëpinë, dhe një sistem ftohjeje të dyfishtë me një ventilator aktiv të heshtur dhe katër fletë alumini për ftohje pasive.

I prezantuar në MWC 2023 në Barcelonë, ai fillimisht do të arrijë në Kinë dhe më pas, ndoshta, do të gjejë hapësirë ​​në Evropë.

Arris SURFboard G54

Një markë më pak e njohur për ata që nuk kanë nevojë për zgjidhje veçanërisht të avancuara, Arris SURFboard G54 është modemi i ri Wi-Fi 7 i propozuar nga marka amerikane dhe i prezantuar në CES 2023. Është një modem kabllor DOCSIS 3.1 dhe një Wi-Fi me katër. 7 brez ruteri në të njëjtën kohë, me brez 2,4 GHz të rezervuar për shtëpi inteligjente dhe pajisje të tjera IoT, brez i ulët 5 GHz për pajisjet Wi-Fi 5, i lartë për pajisjet Wi-Fi 6 dhe brez 6 GHz për të dy Wi-Fi – 6E sesa për Wi-Fi 7.

Sigurisht që nuk mund të mungojnë katër porte Gigabit Ethernet, një port WAN 10 GB dhe një lidhje me kabllo koaksiale për të lidhur ruterin direkt me portat e murit. Me këtë komplet, Arris SURFboard G54 është projektuar për shpejtësi maksimale, duke premtuar arritje të rehatshme prej 17,8 Gbps për rrjetet me tela ose me valë me shumë koncerte.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/08/5-router-et-e-rinj-me-te-mire-wi-fi-7-te-vitit-2023/