4 mënyra për të transferuar file midis iPhone dhe Mac

Nëse zotëroni shumë pajisje Apple, ndonjëherë dëshironi të transferoni file midis iPhone dhe Mac tuaj. Ndoshta sepse mund t’i shikoni file të caktuar më mirë në një pajisje ose të punoni në një skedar është më e lehtë nga tjetra, si për shembull bërja e modifikimeve në një video në një Mac në vend të një iPhone. Cilado qoftë arsyeja, ju keni më shumë opsione kur dëshironi të transferoni disa file midis iPhone dhe Mac-it tuaj. Më poshtë do të shohim katër mënyrat kryesore për ta bërë këtë.

1. Lidheni iPhone tuaj me Mac me një kabllo USB
Mënyra më e shpejtë dhe më e besueshme për të transferuar file midis iPhone dhe Mac-it tuaj është të përdorni një kabllo USB. Lidheni kabllon e karikimit të iPhone në Mac dhe më pas hapni Finder në Mac tuaj. Nën Vendndodhjet në shiritin anësor të Finder, klikoni iPhone tuaj. Klikoni Files në dritaren Finder të iPhone tuaj dhe tërhiqni dhe lëshoni file ose dosjet e dëshiruara.

2. Përfitoni nga iCloud
iCloud është një shërbim ruajtjeje dhe sinkronizimi i bazuar në cloud i ofruar nga Apple. Ai është krijuar për të lejuar përdoruesit e Apple të ruajnë dokumente, foto, video, muzikë dhe të dhëna të tjera në serverët e Apple dhe t’i qasen këtyre të dhënave nga çdo pajisje Apple e lidhur me internetin.

iCloud ju lejon të sinkronizoni të dhënat tuaja në të gjitha pajisjet Apple dhe të transferoni file midis iPhone dhe Mac duke i zhvendosur në iCloud Drive. Në një iPhone, hyni në iCloud Drive nga aplikacioni Files, ndërsa në një Mac, aksesoni atë nga shiriti anësor Finder. Mos harroni se hapësira e disponueshme e ruajtjes varet nga plani juaj iCloud.

3. Ndiqni rrugën wireless me AirDrop
AirDrop ju lejon të transferoni file midis pajisjeve Apple shpejt dhe me valë. Për të përdorur AirDrop, aktivizoni Wi-Fi, Bluetooth dhe AirDrop në të dyja pajisjet. Në një Mac, klikoni Control-klikoni një skedar, zgjidhni Share nga menyja e kontekstit dhe zgjidhni AirDrop. Në një iPhone, shtypni gjatë një skedar dhe zgjidhni Share, më pas prekni AirDrop.

AirDrop është një veçori ekskluzive e Apple që lejon përdoruesit të ndajnë me lehtësi file midis pajisjeve iOS, iPadOS dhe macOS përmes një lidhjeje të drejtpërdrejtë me valë. Ai përdor teknologjinë Bluetooth për të krijuar një lidhje peer-to-peer midis pajisjeve dhe Wi-Fi për të transferuar në fakt të dhëna.

Përpara se të përdorni AirDrop, sigurohuni që të jetë i aktivizuar në të dyja pajisjet. Në iPhone dhe iPad, hyni në Qendrën e Kontrollit duke rrëshqitur poshtë nga këndi i sipërm djathtas i ekranit dhe trokitni lehtë mbi ikonën AirDrop. Në një Mac, hapni Finder dhe zgjidhni “AirDrop” në shiritin anësor. Më pas, sigurohuni që zbulimi të jetë vendosur në “Të gjithë” ose “Vetëm kontaktet”.

Për Mac, ju nevojitet OS X Yosemite (10.10) ose më i ri dhe një model Mac nga 2012 ose më vonë (përveç Mac Pro 2012).

4. Dërgoni file me email
Një mënyrë tjetër për të transferuar file midis iPhone dhe Mac është përdorimi i postës elektronike. Thjesht krijoni një email të ri drejtuar vetes, bashkëngjitni file e dëshiruar dhe dërgojeni. Ju do të merrni emailin në të dy pajisjet dhe do të mund të shkarkoni bashkëngjitjet.

Kontrolloni kutinë tuaj postare në pajisjen ku dëshironi të dërgoni skedarin. Shkarkoni bashkëngjitjet dhe ruani ato në vendndodhjen e dëshiruar në pajisjen e synuar.

Ju lutemi vini re se dërgimi i file me email mund të kufizohet nga madhësia e skedarit dhe kapaciteti i ruajtjes së kutisë suaj të postës elektronike. Gjithashtu, mund të duhet më shumë kohë për të ngarkuar dhe shkarkuar file të mëdhenj sesa opsionet e tjera të transferimit të file .

Si përfundim, ekzistojnë disa opsione për transferimin e file midis iPhone dhe Mac, secila me avantazhet dhe disavantazhet e veta. Në varësi të nevojave dhe preferencave tuaja, mund të përdorni një kabllo USB, iCloud, AirDrop ose email për të lëvizur file tuaj midis pajisjeve. Tani që i njihni këto katër metoda kryesore, duhet të jeni në gjendje të trajtoni lehtësisht transferimin e file midis iPhone dhe Mac tuaj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/05/4-menyra-per-te-transferuar-file-midis-iphone-dhe-mac/