Zyrtare Sony WF-1000XM5: Kufjet më të mira sapo kanë mbërritur

Thashethemet kishin qarkulluar për muaj të tërë dhe më në fund ndodhi: Sony prezantoi kufjet Sony WF-1000XM5 të rangut më të lartë, të pajisur me teknologjinë ANC dhe të gjykuar nga prodhuesi japonez si “hapi më i madh përpara ndonjëherë i bërë nga kompania në heqjen e zhurmës” falë një sistemi të ri mikrofoni dhe zgjidhjeve të tjera. Le të analizojmë specifikimet teknike dhe të vëzhgojmë fuqinë e kësaj pajisjeje audio të gjeneratës së fundit.

Të zbulojmë Sony WF-1000XM5
Kufjet Sony WF-1000XM5 vijnë me procesorin e ri të integruar të markës japoneze V2, i cili “zhbllokon potencialin e procesorit të anulimit të zhurmës HD QN2e” për të kontrolluar tre mikrofonat në çdo kufje – duke përfshirë mikrofonat e dyfishtë me reagime – dhe ofron anulim të paparë të zhurmës. Në rritjen e ANC-së janë këshillat e kufjeve për izolimin e zhurmës, të cilat kanë një “material unik shkumë poliuretani” për të reduktuar zhurmën me frekuencë të lartë. Nga ana tjetër, Dynamic Driver X i ri riprodhon më mirë frekuencat e ulëta.

Sony WF-1000XM5 mbështet audio me rezolucion të lartë me valë nëpërmjet codec LDAC, si dhe DSEE Extreme për përmirësimin e shkallës së muzikës së kompresuar në kohë reale. Më pas është standardi 360 Reality Audio, i shoqëruar nga një algoritëm i reduktimit të zhurmës bazuar në inteligjencën artificiale dhe sensorët e përcjelljes së kockave.

Nga ana e dizajnit, këto kufje janë 25% më të vogla dhe 20% më të lehta se modeli i mëparshëm dhe adoptojnë një dizajn ergonomik për një përshtatje të sigurt dhe të qëndrueshme. Bateritë më pas vendosen brenda kufjeve, të gatshme për të garantuar një autonomi prej 8 orësh, me rikarikim në tre minuta për një orë riprodhim audio. Së fundi, ne vërejmë rikthimin e teknologjive Adaptive Sound Control dhe Speak-to-chat.

Çmimi? Në Evropë ato arrijnë në 319 euro nga gushti 2023 në ngjyrat e zeza dhe të argjendta.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/25/zyrtare-sony-wf-1000xm5-kufjet-me-te-mira-sapo-kane-mberritur/