Zbuloni disa nga aplikacionet më të mira, edukative për fëmijët

Ne e dimë se sa e ndërlikuar është, veçanërisht në disa ditë, të mbash fëmijët të zënë, veçanërisht kur shkolla ka mbaruar. Mërzia shpesh ju bën të përdorni tableta, telefona ose pajisje të tjera elektronike për të argëtuar fëmijët tuaj.

Por si ta bëjmë të frytshme kohën e kaluar para ekraneve? Si të kuptoni se cilat janë aplikacionet më të mira edukative që ia vlen të shkarkohen (dhe madje të blihen) për të stimuluar fëmijët tuaj dhe si të vendosni se cilat janë të sigurta dhe të përshtatshme për fëmijët?

Starfall
Starfall është aplikacioni për ju nëse dëshironi që fëmija juaj të mësojë shpejt gjuhën angleze. Ky aplikacion edukativ për fëmijët u mëson atyre shkronja, fjalë dhe tinguj duke përdorur animacione argëtuese dhe shumëngjyrëshe. Me pak fjalë, shumë mirënjohës për këtë aplikacion, edhe sepse versioni i tij është vërtet i jashtëzakonshëm sepse ju lejon të përdorni një shumëllojshmëri të jashtëzakonshme burimesh të dobishme

CodeSpark
Dëshironi që fëmijët tuaj të përgatiten për botën e së nesërmes duke përmirësuar aftësitë e tyre për zgjidhjen e problemeve? CodeSpark është një aplikacion i njohur kodimi për fëmijët i mbushur me lojëra dhe sfida emocionuese të krijuara për t’u mësuar fëmijëve aftësitë bazë të kodimit. Të gjitha në një mënyrë vërtet argëtuese.

Khan Academy
Khan Academy është aplikacioni arsimor numër 1 për fëmijë, pjesërisht sepse është falas dhe ofron një gamë të gjerë kursesh për studentët e të gjitha moshave. Videot e Khan Academy në YouTube arrijnë të mbulojnë shumicën e lëndëve në nivele të ndryshme vështirësie: Matematikë, Shkencë dhe Inxhinieri, Arte dhe Shkencat Humane, Ekonomi, Kurse AP dhe Përgatitje për Testim

Daisy the dinosaur
Këtu është një aplikacion edukativ i aftë për të përfshirë të vegjlit dhe për t’i drejtuar ata në botën e kodimit. Me disa hapa të thjeshtë, çdokush mund të animojë Dinozaurin Daisy dhe të përfitojë sa më shumë nga ky aplikacion! E dizenjuar nga ekspertët në Hopscotch, Daisy arrin t’u japë fëmijëve një shije të gjuhëve të programimit.

DragonBox
E mbushur me aktivitete argëtuese, DragonBox është një lojë edukative që mëson bazat e matematikës duke e bërë mësimin argëtues dhe interesant. Ka kaq shumë aplikacione matematikore për fëmijë, por DragonBox bën shumë më tepër. Lojëra zbavitëse, kuize shumëngjyrëshe dhe ushtrime misterioze do të nxisin dëshirën e fëmijës suaj për të mësuar.

YouTube Kids
Krijuar dhe kuruar ekskluzivisht për fëmijë, YouTube Kids ofron video edukative dhe përmbajtje zbavitëse për të frymëzuar dhe fuqizuar mendjet e të rinjve. Është një nga aplikacionet më të mira edukative për fëmijët në treg, pasi u ofron të vegjëlve një mënyrë të thjeshtë për të parë shfaqjet e tyre të preferuara.

Duolingo
Dhe këtu është një aplikacion edukativ për fëmijët që mund t’u mësojë atyre një gjuhë të re! Me Duolingo fëmijët mund të eksplorojnë dhe të mësojnë shumë gjuhë të ndryshme duke filluar nga anglishtja në spanjisht dhe frëngjisht në rusisht dhe vietnamez. Gjatë përdorimit të aplikacionit, fëmijët do të fitojnë pikë për përgjigjet e sakta dhe do të garojnë me orën për të ngritur nivelin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/07/zbuloni-disa-nga-aplikacionet-me-te-mira-edukative-per-femijet/