YouTube Shorts arrijnë shifra rekord: mbi 50 miliardë views ditore

YouTube Shorts të lançuar në 2021 si një sfidë për TikTok dhe Instagram Reels më në fund po tejkalojnë shifra të rëndësishme: vetëm në ditët e fundit, CEO i Alphabet Sundar Pichai konfirmoi se Shorts kanë tejkaluar 50 miliardë shikime në ditë, shifra të mahnitshme që premtojnë mirë kompania.

Rritja e formatit është në fakt një nga të dhënat e pakta pozitive në një vit të ndikuar nga rënia e të ardhurave nga kanalet tradicionale si reklamat në YouTube dhe Google Search. Për Big G, këto shifra justifikojnë vendimin për të fituar para nga Shorts nga ky muaj: falë kësaj lëvizjeje, e cila do të sjellë shumë më tepër krijues të përmbajtjes në Programin e Partnerëve në YouTube për shkak të rritjes së të ardhurave të krijuara nga videot e shkurtra, kompania shpreson që në në të ardhmen platforma mund të rritet shumë më tepër duke shfrytëzuar plotësisht potencialin e saj.

Për Philipp Schindler, shefi i biznesit të Google, këto janë vetëm “ditët e para” për YouTube Shorts, të gjykuara si afër “shpërthimit”: por a do të vijnë vërtet më shumë krijues? Këto janë fjalët e Schindler: “YouTube është i vetmi destinacion ku krijuesit mund të prodhojnë të gjitha format e përmbajtjes në formate të shumta, nëpër ekrane të shumta dhe, në të vërtetë, me mënyra të shumta për të siguruar jetesën. Qëllimi është të bëjmë YouTube vendin më të mirë për Shorts dhe krijues të tjerë.”

Aplikacione të tjera si Snapchat dhe TikTok kanë nisur fonde për krijuesit, me një ndikim qartësisht të ndryshëm, por të njëjtin qëllim. Cili do të fitojë? Do ta shohim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/03/youtube-shorts-arrijne-shifra-rekord-mbi-50-miliarde-views-ditore/