YouTube njofton gjashtë veçori të reja për Shorts

YouTube ka njoftuar një lajm emocionues për platformën e tij të videove të shkurtra . Kompania Mountain View ka prezantuar gjashtë veçori për Shorts që lejojnë krijuesit të ofrojnë mënyra të reja ndërveprimi për mbi 2 miliardë përdorues mujore. Më pas vazhdoni sfidën me TikTok dhe Instagram Reels. Opsionet e reja të fitimit të parave janë të disponueshme që nga shkurti.

Gjashtë risi për YouTube Shorts
Risia e parë quhet Collab. Mjeti i lejon krijuesit të regjistrojnë një Short në një format krah për krah me video të tjera Shorts ose YouTube. Funksionaliteti është i disponueshëm në menynë Remix, ku ka edhe Ekranin e Gjelbër (video YouTube ose Short si sfond) dhe Prerje (segment 1 deri në 5 sekonda të videos në YouTube ose Short në Short të ri).

Përdoruesit mund të zgjedhin katër paraqitje krah për krah (majtas, djathtas, lart dhe poshtë). Shpërndarja filloi mbrëmë dhe do të përfundojë në javët në vijim. Fillimisht do të jetë i disponueshëm në iOS (Android vjen më vonë).

YouTube tashmë ka lëshuar disa efekte dhe ngjitëse. Në ditët në vijim, sticker Q&A i ri do të jetë i disponueshëm, duke ju lejuar të bëni pyetje për publikun dhe të merrni përgjigje në komente.

Krijuesit e përmbajtjes së drejtpërdrejtë mund të testojnë veçorinë e re që ju lejon të krijoni video live në orientim vertikal, si në TikTok. Përdoruesit do të gjejnë video të drejtpërdrejta në furnizimin e Shorts. Kjo përvojë e re me ekran të plotë do të jetë e disponueshme për të gjithë në muajt e ardhshëm.

Funksioni i ri Sound në menynë Remix ju lejon të përdorni audio dhe efekte nga videoja që sapo keni parë. Kompania kaliforniane ka shtuar gjithashtu opsionin për të ruajtur Shorts në playlist në YouTube. Më në fund, një mjet i ri do të jetë i disponueshëm në javët e ardhshme që ju lejon të transformoni videot horizontale në Shorts.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/03/youtube-njofton-gjashte-vecori-te-reja-per-shorts/