YouTube Music më në fund i disponueshëm në HomePod

Lajm i mirë për të gjithë ata që përdorin YouTube Music dhe që kanë gjithashtu një HomePod: siç u njoftua në shtator të vitit aktual, në orët e fundit, në fakt, Google ka njoftuar ardhjen e mbështetjes zyrtare për shërbimin e saj të transmetimit të muzikës në smartfon. altoparlant nga Apple.

YouTube Music ofrohet zyrtarisht nga HomePod
Funksioni i ri ju lejon të përdorni komandat zanore, të tilla si “Hej Siri, luaj muzikë”, për të nisur YouTube Music në një HomePod. Kjo është një alternativë e përshtatshme për nisjen manuale të aplikacionit në smartphone ose tablet dhe përdorimin e AirPlay, gjë që në mungesë të mbështetjes zyrtare ishte e nevojshme të bëhej për të përfituar nga shërbimi i transmetimit të muzikës “big G” në HomePod.

E vetmja gjë që duhet marrë parasysh është se, përveç asaj që kërkohet për altoparlantët e Google Assistant, për të përfituar nga integrimi në HomePod është thelbësore të jesh një abonent YouTube Premium ose YouTube Music Premium.

Për ta konfiguruar, fillimisht duhet të përditësosh aplikacionin YouTube Music në versionin më të fundit të disponueshëm për pajisjen tënde. Pasi të bëhet kjo, duhet të hapni aplikacionin, të prekni foton e profilit në këndin e sipërm djathtas, të shkoni te seksioni “Cilësimet”, më pas te seksioni “Aplikacionet e lidhura” dhe trokitni lehtë mbi artikullin “Lidhu me HomePod”, më pas duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj të Google (nëse kërkohet).

Mbani në mend se duke vendosur shërbimin e transmetimit të muzikës Google si parazgjedhje, nuk do të jetë e nevojshme të shtoni “në YouTube Music” në fund të komandave që i jepen Siri sa herë që dëshironi të luani një këngë. Për të vazhduar në këtë drejtim, duhet të hapni aplikacionin Home në iOS/iPadOS, të arrini në seksionin e Cilësimeve, trokitni lehtë mbi emrin tuaj të përdoruesit, më pas në emrin tuaj të përdoruesit, në artikullin Shërbimi i paracaktuar dhe të ndërhyni në ekranin tjetër.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/23/youtube-music-me-ne-fund-i-disponueshem-ne-homepod/