Xiaomi SU7: çmimi i makinës elektrike

E prezantuar zyrtarisht në fund të dhjetorit, Xiaomi SU7 është makina e parë elektrike e markës. Gjatë fundjavës, u shfaqën informacione të reja në lidhje me çmimin e shitjes së tij, i cili sipas CEO Lei Jun duhet të vendoset nën pragun e 500,000 juan, ekuivalent me pak më shumë se 64,100 euro. Faza e para-porositjes në Kinë do të fillojë që në fillim të kësaj jave, kështu që nuk do të kalojë shumë kohë përpara një konfirmimi përfundimtar.

Çmimi i makinës elektrike Xiaomi SU7
Duke filluar nga sot, automjeti mund të shihet live në dyqanet e markës në vend, veçanërisht në ngjyrën Aqua Blue të zgjedhur për materialin promovues dhe të paraqitur në imazhin e mëposhtëm. Dy të tjerat e planifikuara janë Mineral Grey dhe Verdant Green, njësoj sikur të ishte një smartphone.

Për këtë rast, kompania ka ngarkuar aplikacionin Xiaomi Car në dyqanet kineze. Ky është softueri që do të përdoret për të bashkëvepruar me makinën nga telefoni juaj. Do të jetë pjesë e të njëjtit ekosistem të formuar tashmë nga pajisjet celulare dhe pajisjet inteligjente të shtëpisë.

Për sa i përket baterisë së furnizuar, ai do të jetë në gjendje të arrijë deri në 800 km në versionin e tij më të avancuar me lëvizje me të gjitha rrotat (tjetri arrin 668 km të deklaruar me lëvizje me rrota të pasme). Asgjë nuk i është lënë rastësisë për sa i përket performancës, me përshpejtimin nga 0 në 100 km/h në vetëm 2.78 sekonda.

Prodhimi trajtohet nga Grupi kombëtar BAIC në një fabrikë në Pekin, e cila mund të arrijë në 200,000 njësi të prodhuara në vit. Për momentin nuk dihet nëse dhe kur mjeti do të tregtohet në territore të tjera.

Shkurtesa SU lexon Speed ​​​​Ultra plotësisht. Për kuriozitete të tjera rreth makinave elektrike, ju lutemi referojuni një artikulli të dedikuar në këto faqe: një prej tyre ka të bëjë me vendin tonë, më konkretisht Modenën, një tokë që ka qenë gjithmonë e lidhur me traditën e automobilizmit.

The post Xiaomi SU7: çmimi i makinës elektrike appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/25/xiaomi-su7-cmimi-i-makines-elektrike/