Windows 11 i thotë lamtumirë Cortana: e ardhmja është Copilot

Në versionin më të fundit të “Preview Build” të Windows 11 ka një mungesë të rëndësishme. Siç raportohet nga kolegët në TechRadar, në fakt aplikacioni Cortana nuk është i pranishëm dhe në një postim të publikuar në blogun e Windows Insider, inxhinierët e gjigantit Redmond kanë shpjeguar këtë vendim.

Në një faqe të dedikuar mbështetjeje, Microsoft ofroi gjithashtu detaje të mëtejshme rreth përfundimit të mbështetjes për aplikacionin e pavarur Cortana: “Ne po bëjmë disa ndryshime në Windows dhe Microsoft 365 që do të ndikojnë në përdoruesit e Cortana. Cortana në Windows si një aplikacion i pavarur është hequr. Mbështetja për Cortana në Teams Mobile, ekranin e Microsoft Teams dhe Microsoft Teams Rooms do të përfundojë në vjeshtën e vitit 2023. Ndihma me zë në celularin Outlook dhe celularin Microsoft 365 do të përfundojë gjithashtu në vjeshtën e 2023, megjithatë ne do të vazhdojmë të mbështesim Play My Emails në Outlook Mobile” deklaron kompania amerikane e cila vëren se ky vendim është i destinuar të ndikojë në mënyrën e punës së mijëra përdoruesve.

Megjithatë, ky është një hap i madh për Microsoft-in, i cili ka investuar burime të mëdha në zhvillimin e Cortana-s, por është e pamohueshme që kompania amerikane synon të fokusohet në Copilot që ishte në Konferencën Buid të këtij viti dhe që hapi dyert e Windows të gjithë AI.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/07/windows-11-i-thote-lamtumire-cortana-e-ardhmja-eshte-copilot/