Windows 11, game over për PC e vjetër: nuk do të funksionojë më në disa kompjuter

Me sa duket, Windows 11 24H2 jo vetëm që do të prezantojë Super Rezolucionin Automatik, por do të sjellë me vete edhe diçka të re. Në fakt, sistemi operativ do të ndërpresë përfundimisht lidhjet me PC-të e vjetër, ku nuk do të fillojë më.

Siç është raportuar nga kolegët në WindowsCentral, në fakt, PC me CPU shumë të vjetra nuk do të mund të ekzekutojnë më Windows 11. Ata që preken do të jenë CPU pa udhëzimin POPCNT, pra ata mbi 15 vjeç. Deri më tani këta kanë qenë në gjendje të ekzekutojnë rregullisht sistemin operativ, por me këtë kufizim ata nuk do të jenë më në gjendje.

Lëshimi tjetër madhor i Windows 11, në fakt, do të kërkojë udhëzimin e CPU-së të quajtur POPCNT, i cili u bë standard në procesorë në mesin e viteve 2000 falë arkitekturës së Barcelonës të AMD, dhe më pas u pasua nga seria i gjeneratës së parë të Intel. Siç u theksua, në fakt, të gjithë ata që zotërojnë një PC të lançuar në 15 vitet e fundit nuk do të preken nga kjo risi.

Përtej kësaj veçorie të re, versioni i ardhshëm i Windows do të sjellë veçori të tjera të reja të rëndësishme, veçanërisht në frontin e inteligjencës artificiale: me sa duket do të jetë versioni i parë që prezanton veçori dhe përvoja reale në lidhje me AI. Natyrisht ne do t’ju përditësojmë pasi të dalin detaje të mëtejshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/12/windows-11-game-over-per-pc-e-vjeter-nuk-do-te-funksionoje-me-ne-disa-kompjuter/