Windows 11: File Explorer ka një bug dhe mbingarkon CPU-në

Microsoft ka ndarë në faqen e tij detajet në lidhje me një gabim të zbuluar së fundmi në Windows 11, që lidhet me versionin 21H2 dhe 22H2 dhe që mund të ndikojë gjithashtu në Windows Server 2022, i cili i referohet File Explorer dhe shkakton përdorimin e CPU-së më intensiv se zakonisht.

Windows 11 dhe bug i CPU-së

Gabimi është pasojë e instalimit të përditësimit KB5026372 i cili u lëshua më 9 maj 2023, që ishte Patch e Marta e muajit të kaluar.

Duke hyrë në më shumë detaje, sipas raporteve nga Microsoft, problemi ndodh kur përdoruesit përpiqen të kontrollojnë lejet efektive të aksesit në dialogun “Cilësimet e avancuara të sigurisë” për skedarët dhe dosjet e përbashkëta.

Klikimi i butonit View Effective Access mund të bëjë që Windows të shfaqë një mesazh pa rezultate pyetjesh. Gjithashtu, File Explorer vazhdon të sforcojë CPU-në edhe pas mbylljes së dialogut të cilësimeve të sigurisë.

Për fat të mirë, ky është një gabim që është i lehtë për t’u rregulluar dhe ka shumë pak gjasa që të ndikojë në funksionimin e kompjuterit të shumicës së përdoruesve që përdorin Windows 11 thjesht nga shtëpia.

Gjigandi i Redmond tashmë ka nisur punën për të vënë në dispozicion një rregullim sa më shpejt të jetë e mundur dhe ka premtuar se do ta publikojë atë deri në fund të qershorit.

Ndërkohë, megjithatë, përdoruesit që kanë vështirësi për shkak të gabimit mund ta zgjidhin përkohësisht atë duke rindezur kompjuterin ose duke dalë nga llogaria në përdorim dhe më pas duke e rifilluar. Thjesht bllokimi i sistemit, nga ana tjetër, nuk do ta zgjidhë problemin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/24/windows-11-file-explorer-ka-nje-bug-dhe-mbingarkon-cpu-ne/