WhatsApp: video thirrje në iOS me picture-in-picture

Versioni më i fundit i WhatsApp për iOS, i disponueshëm në dyqanin Apple, shton një veçori të shpallur në mes të dhjetorit 2022. Përdoruesit tani mund të përdorin fotografinë në figurë gjatë një videotelefonate. Në fillim të muajit erdhën shumë lajme për përditësimet e statusit.

Video thirrje picture-in-picture
Modaliteti Picture-in-Picture (PiP) ishte në testim beta për më shumë se dy muaj. Meta kishte premtuar prezantimin në fillim të vitit 2023 dhe tani përdoruesit më në fund mund të përfitojnë nga veçoria, pasi kanë instaluar versionin 23.3.77 të WhatsApp për iOS. Qëllimi i kompanisë Menlo Park është të thjeshtojë multitasking.

Operacioni është i ngjashëm me atë të FaceTime. Gjatë një videotelefonate, mund të kaloni në një aplikacion tjetër pa ndërprerë komunikimin. Videotelefonata do të vazhdojë brenda një dritareje të vogël lundruese që mbivendoset në aplikacione të tjera dhe mund të zhvendoset me gisht. Në këtë mënyrë përdoruesi do të jetë në gjendje të hapë një dokument, të lundrojë në internet me shfletuesin ose të kryejë aktivitete të tjera.

Përhapja do të bëhet gradualisht gjatë javëve të ardhshme. WhatsApp 23.3.77 përfshin veçori të tjera të reja. Mund të shtoni një titull në dokumentet e dërguara dhe të krijoni avatarë të personalizuar për t’i përdorur si ngjitëse dhe fotografi të profilit. Më në fund, kufiri i karaktereve për lëndën dhe përshkrimin e grupit është rritur.

Në fillim të muajit ne prezantuam shumë veçori të reja për përditësimet e statusit: mesazhe zanore, pamje paraprake të lidhjeve dhe reagime. Veçori të tjera janë duke u testuar, duke përfshirë transkriptimin e mesazheve zanore, siç bëhet në Telegram Premium.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/20/whatsapp-video-thirrje-ne-ios-me-picture-in-picture/