WhatsApp: tani mund të bëni pagesa in-app

Tani e tutje, me WhatsApp është e mundur të kryeni pagesa për mallra ose shërbime duke vepruar drejtpërdrejt nga aplikacioni. Funksioni, shenjat e para të të cilit datojnë vite më parë, është vënë në dispozicion të një numri të vogël kompanish dhe do të bëhet gjithnjë e më i përhapur në muajt në vijim, duke i lejuar klientët të bëjnë blerje duke përdorur karta krediti, debiti ose me parapagesë Mastercard dhe Visa.

WhatsApp: pagesa për mallra ose shërbime në Brazil
Fillimi i shërbimit të pagesave, megjithatë, aktualisht nuk është shtrirë në të gjithë botën, por ka të bëjë vetëm me Brazilin, pas një procesi shumëvjeçar, veçanërisht i shqetësuar për faktin se aplikacioni i mesazheve është përpjekur të ofrojë të dyja palët. transfertat – shërbimet homologe se pagesat e brendshme tek tregtari.

Më poshtë raportojmë në formë të përkthyer atë që deklaroi shprehimisht Mark Zuckerberg me postimin e tij në Facebook me të cilin shpalli funksionin.

“Njerëzit në Brazil do të jenë në gjendje të paguajnë bizneset lokale drejtpërdrejt në një bisedë WhatsApp. Ne do ta shpërndajmë këtë në më shumë biznese në muajt e ardhshëm.”

Përvoja e re e pagesave për kompanitë përmes Whatsapp funksionon si më poshtë: një kompani e pranishme në WhatsApp mund të krijojë një katalog produktesh për t’ua treguar klientëve të saj të mundshëm direkt brenda aplikacionit të mesazheve; kur klientët gjejnë një mall ose shërbim me interes për ta, ata mund ta shtojnë atë në shportë dhe të paguajnë nëpërmjet Meta Pay për të përfunduar blerjen, të gjitha pa lënë Whatsapp.

Kompanitë kanë mundësinë të menaxhojnë katalogun e produkteve në WhatsApp gjithashtu automatikisht, nëpërmjet chatbot, në mënyrë të tillë që të mund të menaxhojnë një numër më të madh kërkesash njëkohësisht.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/12/whatsapp-tani-mund-te-beni-pagesa-in-app/