WhatsApp si Telegram: Më shumë emoji të animuar do të vijnë së shpejti

Disa ditë pas shpalljes së tre veçorive të papublikuara të sigurisë për WhatsApp, i njëjti shërbim mesazhesh nga Meta rikthehet për t’u fokusuar në përmirësimin e cilësisë së përvojës së përdoruesit duke përmirësuar emoji-të e disponueshëm në biseda. Duke ndjekur shembullin e Telegram, i cili prej kohësh ka lejuar përdorimin e emoji-ve të shkëlqyera të animuara, platforma e gjelbër hap derën për bibliotekën e optimizuar Lottie.

WhatsApp aktualisht nuk përfshin shumë emoji me animacione; deri më tani, në të vërtetë, zhvilluesit e kanë kufizuar këtë të fundit në disa simbole, duke përfshirë zemrën klasike të rrahjes së kuqe. Në të ardhmen, situata mund të ndryshojë, siç demonstrojnë kolegët e WABetaInfo: aktualisht është në zhvillim e sipër mbështetja për Lottie, një bibliotekë e optimizuar që lejon dizajnerët të krijojnë lehtësisht animacione me dimensione të vogla, por ende me cilësi mjaft të lartë.

Ky përmirësim estetik i aplikacionit do të vlerësohet padyshim nga ata që duan t’i kalojnë bisedat me pak gjallëri dhe lehtësi, duke i mbajtur ato të thjeshta, por duke i bërë më të pëlqyeshme.

Mundësia e dërgimit të emoji-ve të animuar, e përsërisim, në momentin e shkrimit të lajmit është ende në zhvillim e sipër dhe do të prezantohet kryesisht në versionin beta të WhatsApp Desktop, ose në aplikacionin kompjuterik të shërbimit të mesazheve. Megjithatë, WABetaInfo konfirmon se e njëjta veçori do të arrijë me një përditësim të ardhshëm në WhatsApp për iOS dhe Android. Me pak fjalë, të gjithë do të mund t’i përdorin ato lirshëm, pavarësisht nga pajisja e përdorur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/18/whatsapp-si-telegram-me-shume-emoji-te-animuar-do-te-vijne-se-shpejti/