Whatsapp, së shpejti mbërrijnë “Audio Chats”: detajet e para nga beta

Disa ditë pas thashethemeve se Whatsapp po punon për mesazhe zanore kalimtare, lajmi del drejtpërdrejt nga beta i aplikacionit Meta se inxhinierët po punojnë për një veçori të re për bisedat në grup të quajtur Audio Chat.

Kolegët gjithmonë të përpiktë nga WABetaInfo zbuluan lajmin, sipas të cilit funksioni Audio Chat do t’ju lejojë të filloni bisedat audio duke shtypur një ikonë të re në formë vale në krye të bisedave në grup.

Për momentin, funksioni nuk është aktiv as në beta dhe nuk është e qartë se si do të funksionojë konkretisht dhe cilat do të jenë ndryshimet në krahasim me regjistrimet tradicionale audio. Ajo që dihet, megjithatë, është se sapo të fillojë, butoni “Hang up” do të jetë i pranishëm në bisedën audio në krye.

Pikërisht kjo ndërfaqe fillestare sugjeron që bisedat audio mund të funksionojnë në mënyrë të ngjashme me Twitter Spaces, Discord’s Voice Chats dhe do t’i lejojnë anëtarët e grupit të hyjnë dhe të dalin për të marrë pjesë në biseda audio.

Ndërkohë javën e kaluar Whatsapp rinovoi aplikacionin Windows për ta bërë atë më të shpejtë dhe të ngjashëm me versionin celular, me mundësinë e kryerjes së video thirrjeve në grup deri në tetë persona dhe thirrjeve audio me 32 pjesëmarrës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/27/whatsapp-se-shpejti-mberrijne-audio-chats-detajet-e-para-nga-beta/