WhatsApp në iPhone tani ju lejon të kopjoni tekstin nga imazhet

Jeni lodhur duke transkriptuar manualisht përmbajtjen e një imazhi që një kontakt ju ka dërguar në WhatsApp? Më në fund, shërbimi i mesazheve Meta merr funksionalitetin që do t’ju kursejë shumë kohë, duke e bërë këtë proces jashtëzakonisht të thjeshtë. Në këto orë, në fakt, në WhatsApp për iPhone është e mundur të kopjoni tekstin nga imazhet me shumë pak prekje të smartfonit. Le të shohim se si është bërë!

WhatsApp merr një veçori shumë të pritur
Siç raportohet nga kolegët e vëmendshëm të WABetaInfo, në fakt, versioni i ri 23.5.77 i WhatsApp për pajisjet iOS – me kusht që të jetë iOS 16 dhe versionet e mëvonshme – ju lejon të zgjidhni tekstin e përfshirë në një imazh ose video për ta kopjuar atë si teksti.

Ju gjithashtu mund ta shihni procedurën e mësipërme dhe është vërtet intuitive: thjesht mbani shtypur tekstin e përfshirë në fotografinë (ose videon) me interes për një kohë të gjatë për të hyrë në menunë kërcyese me artikujt e zakonshëm “Kopjo” dhe “Zgjidh të gjithë”. ”, duke zgjedhur opsionin e parë të ofruar. Në këtë mënyrë, mund të dërgoni të njëjtin varg te çdo kontakt, të bëni një kërkim të shpejtë në Google, ta futni atë në një shënim të rastit dhe shumë më tepër.

Natyrisht, për arsye privatësie, kjo veçori nuk do të funksionojë për imazhet e dërguara me një pamje të vetme, pra për mesazhe kalimtare.

A do të vijë në Android apo versione më të vjetra të iOS?
Përgjigjja, për momentin, është negative. Në fakt, mbani mend se funksioni “Teksti aktiv” është i disponueshëm vetëm në iOS 16 për shkak të API-ve të integruara me përditësimin më të fundit madhor të sistemit operativ iPhone. Për sa i përket sistemit celular të robotit të gjelbër, një integrim në të ardhmen i të njëjtit funksionalitet në telefonat inteligjentë të gjeneratës së fundit Android është i besueshëm, duke ndjekur hapat e lënë nga Apple. Vetëm pas integrimit në anën e OS, WhatsApp do të jetë në gjendje të sigurojë një përditësim të ngjashëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/16/whatsapp-ne-iphone-tani-ju-lejon-te-kopjoni-tekstin-nga-imazhet/