WhatsApp: më në fund do të jetë e mundur të dërgoni video me cilësi të lartë

WhatsApp ka njoftuar nisjen e një përditësimi të ri përmes programit Google Play Beta, i cili e sjell shërbimin në versionin 2.23.14.10. Ky përditësim prezanton një veçori të shumëpritur: aftësinë për të dërguar video me cilësi të lartë.

Aktualisht, kjo veçori është e disponueshme vetëm për një grup të përzgjedhur testues beta, të cilët do të jenë në gjendje ta shikojnë atë paraprakisht dhe, më pas, lëshimi do të përfshijë edhe versionin zyrtar të WhatsApp.

Lajmet më të fundit të WhatsApp Beta për Android
Në artikullin e fundit në lidhje me përditësimin 2.23.12.13 të WhatsApp Beta për Android, ne ndamë informacion të detajuar në lidhje me aftësinë për të dërguar foto me cilësi të lartë. Kur dërgoni një foto duke përdorur opsionin HD, një etiketë e re shfaqet brenda flluskës së mesazhit për të theksuar se është një foto me cilësi të lartë, duke bërë të ditur të gjithë në bisedë.

Në disa raporte të javëve të fundit, përdoruesit kanë vënë re se e njëjta etiketë është aplikuar edhe në video. Sidoqoftë, procesi pas këtij etiketimi automatik të videos ishte i paqartë dhe përdoruesit nuk kishin kontroll mbi funksionin. Me përditësimin më të fundit beta të WhatsApp për Android, ekipi WABetaInfo arriti të shohë më qartë:

Ky përditësim u ofron përdoruesve mundësinë për të ndarë video me cilësi më të lartë, duke e bërë aplikacionin shumë më praktik dhe më të gjithanshëm. Gjithçka ndodh në një mënyrë shumë të ngjashme me atë që tashmë është parë për fotot. Kjo do të thotë që nuk është e mundur të shpërndahen video në cilësinë e tyre origjinale në WhatsApp, por opsioni me cilësi të lartë garanton ende një cilësi përfundimtare të përmirësuar ndjeshëm, megjithëse me një ngjeshje të lehtë.

Opsioni i parazgjedhur për videot do të mbetet gjithmonë “Cilësia standarde”. Prandaj, nëse doni të ndani një video të re me cilësi më të lartë, do t’ju duhet të zgjidhni manualisht opsionin “Cilësia HD”. Për të verifikuar që funksioni i ri është aktivizuar në llogarinë tuaj, mund t’ju duhet të zgjidhni një video të madhe. Është e rëndësishme të theksohet se kjo veçori nuk është e disponueshme kur ndani video në WhatsApp përmes përditësimeve të statusit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/30/whatsapp-me-ne-fund-do-te-jete-e-mundur-te-dergoni-video-me-cilesi-te-larte/