WhatsApp lançon zyrtarisht Channels: si funksionojnë?

A ju kujtohen Newsletter e WhatsApp-it të zbuluara prillin e kaluar në versionin beta të Android të shërbimit të mesazheve, të riemërtuar më pas në Channels? Epo, kjo veçori tashmë është zyrtarisht e disponueshme në WhatsApp për t’u dhënë kompanive, krijuesve të përmbajtjes dhe atyre që duhet të ndërlidhen me një bazë shumë të madhe ndjekësish mundësinë për të biseduar shpejt me secilën prej tyre në një kohë të shkurtër, duke dërguar të njëjtin mesazh në kontakte të shumta me disa trokitje.

Kanalet mbërrijnë në WhatsApp
Siç është marrë nga TechCrunch, përhapja e funksionalitetit po ndodh këto ditë me përditësimin më të fundit të platformës së mesazheve Meta. Kanalet do të shfaqen në skedën “Përditësimet” dhe do të lejojnë dërgimin – dhe marrjen – e teksteve, fotove, videove, ngjitësve dhe sondazheve në një drejtim. Përdoruesit nuk do të jenë në gjendje t’u përgjigjen mesazheve (me përjashtim të sondazheve, natyrisht) dhe do të duhet të kufizohen në shikimin e përmbajtjes së postuar nga krijuesi dhe moderatorët e Kanalit.

Më pas, përdoruesit do të jenë në gjendje të bashkohen me një numër të pakufizuar kanalesh përmes një lidhjeje ftese dhe në të ardhmen do të ketë gjithashtu një drejtori për të gjetur më shumë Kanale të dedikuara për ekipet sportive, qeveritë lokale, hobi dhe shumë më tepër. Për më tepër, administratorët do të mund të zgjedhin çaktivizimin e zbulueshmërisë së tyre: në këtë mënyrë, kanalet mund të arrihen vetëm me lidhjen e duhur të ftesës.

Meta aktualisht po lançon Canali në partneritet me Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) dhe skuadrat kryesore sportive si FC Barcelona dhe Manchester City, si dhe organe të zgjedhura të tregut. Në muajt e ardhshëm, funksioni do të bëhet i disponueshëm në më shumë vende, duke vënë në dukje


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/08/whatsapp-lancon-zyrtarisht-channels-si-funksionojne/