WhatsApp është përditësuar, avatar për të gjithë dhe më shumë foto dhe video

Pas shikimit në versionin beta të aplikacionit, Meta sjell shumë veçori të reja të WhatsApp për të gjithë përdoruesit me një smartphone Android.

Ndër veçoritë e prezantuara nga versioni 2.23.3.77 janë avatarët për të gjithë, pas pamjes paraprake të dhjetorit, dhe aftësia për të shtuar titrat në dokumentet e përbashkëta, si dhe rritja e kufirit të karaktereve për subjektin dhe përshkrimin e grupeve.

Gjatësia maksimale për subjektin e një grupi shkon nga 25 në 100 karaktere, ndërsa ajo për përshkrimin e grupit bëhet maksimumi 2048 karaktere nga 512 e mëparshme.

Meta tani i lejon abonentët të dërgojnë deri në 100 foto ose video në të njëjtën kohë, duke rritur kështu kufirin e mëparshëm prej 30 përmbajtje multimediale për një mesazh të vetëm. Ashtu siç ishte parashikuar në dhjetor, kompania u ka sjellë të gjithëve krijimin e një avatari të personalizuar, që do të përdoret si foto profili dhe në afishe. Qëllimi tashmë i shpallur i Meta-s është të krijojë një platformë avatar që është e pajtueshme dhe unike midis aplikacioneve të ndryshme në grup, nga WhatsApp te Messenger dhe Instagram.

Sipas disa informacioneve të identifikuara nga faqja e ekspertëve Wabetainfo në një version beta të aplikacionit, ekipi i WhatsApp po punon gjithashtu për të lejuar përdoruesit të ndajnë fotot në cilësinë e tyre origjinale. Në këtë moment, në fakt, kur i dërgoni një foto një miku ose një grupi, aplikacioni e ngjesh atë, duke ulur rezolucionin dhe detajet. Në të ardhmen, të gjithë mund të vendosin se si ta dërgojnë skedarin, në mënyrë që të ruhet cilësia e disa shkrepjeve, edhe pas ndarjes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/whatsapp-eshte-perditesuar-avatar-per-te-gjithe-dhe-me-shume-foto-dhe-video/