watchOS 10: Karikimi i optimizuar në shumë Apple Watch

Në Apple Watch Ultra, me watchOS 9, është prezantuar një funksion i ri i dedikuar baterisë i quajtur karikimi i optimizuar, i cili përdor mësimin e makinerive në pajisje për të analizuar përdorimin e përditshëm të bërë nga përdoruesi, duke vendosur në mënyrë dinamike një limit kohën maksimale të karikimit për orën inteligjente. . Me sa duket, megjithatë, me watchOS 10, i cili u njoftua në WWDC 2023, funksioni në fjalë shtrihet në një numër më të madh të orëve të Apple.

watchOS 10: Karikimi i optimizuar jo vetëm në Apple Watch Ultra
Nga analiza e versionit beta të watchOS 10 i cili u lëshua së fundi për zhvilluesit, në fakt, del se versioni i ri i sistemit operativ për Apple Watch zgjeron funksionin e optimizuar të karikimit në modelet e tjera të orëve inteligjente, duke përfshirë Apple Watch SE, Series 6. , Seritë 7 dhe Seritë 8.

Sigurisht, çdo model tjetër i pajisjes që do të lansohet më vonë këtë vit, me sa duket në vjeshtë si zakonisht, pas lëshimit publik të watchOS 10 do të mbështesë gjithashtu funksionin.

Ju lutemi vini re se kur përdoret funksioni i karikimit të optimizuar, në situata të caktuara ngarkimi i orës përtej 80% shtyhet (në situata të tilla niveli i baterisë së orës mbetet midis 75% dhe 80%).

Siç pritej, Apple Watch përdor mësimin e makinerive në pajisje për të mësuar zakonet ditore të karikimit të përdoruesve, kështu që Karikimi i Optimizuar aktivizohet vetëm kur ora pret që ajo të lidhet me një karikues për një periudhë të gjatë kohore. Algoritmi synon të sigurojë që ora inteligjente të jetë ende plotësisht e ngarkuar kur hiqet nga karikuesi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/07/watchos-10-karikimi-i-optimizuar-ne-shume-apple-watch/