Twitter (X) kufizon sasinë e mesazheve që mund të dërgoni për këtë arsye

Ndërsa Twitter ndryshon logon, duke u shndërruar nga zogu blu në një “X” të thjeshtë si pjesë e riemërtimit të përgjithshëm të shërbimit, përmes faqeve zyrtare të mbështetjes kompania konfirmon një tjetër ndryshim, këtë herë në lidhje me mesazhet direkte mes përdoruesve. Sipas Twitter Support, për të luftuar spam-et, ekipi ka vendosur të kufizojë sasinë e mesazheve që mund të dërgohen në ditë.

Twitter (X) kufizon DM-të
Siç mund ta shihni nga tweet-i (ose nga X, nëse kështu quhen postimet tani) më poshtë, platforma ka vendosur të vendosë një kufi në numrin e mesazheve që mund t’u dërgoni kontakteve tuaja nëse keni një llogari falas.

Ndër dokumentet mbështetëse, dalin më shumë detaje, përkatësisht se çdo llogari do të mund të dërgojë maksimumi 500 mesazhe direkte në ditë. Pasi të arrihet kjo kuotë, platforma bllokon DM-të. Për të kapërcyer këtë kufi, duhet të abonoheni në Twitter Blue (i cili tani ndoshta do të bëhet X Blue). Edhe pse kompania pretendon se ky ndryshim do të reduktojë mesazhet spam me 70%, në sytë e shumë përdoruesve është një zgjidhje tjetër për të rritur numrin e abonentëve.

Si gjithmonë, ata që regjistrohen në Twitter Blue gëzojnë përfitime të konsiderueshme dhe ky shembull është vetëm një nga shumë. “Përdoruesit e verifikuar” tani do të jenë në gjendje të dërgojnë më shumë mesazhe sesa ato falas, duke i detyruar ata me kontakte të shumta në Twitter/X të ndryshojnë shërbimet e mesazheve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/25/twitter-x-kufizon-sasine-e-mesazheve-qe-mund-te-dergoni-per-kete-arsye/