Twitter Inc. nuk ekziston më, tani quhet X Corp

Twitter Incorporation (Inc.) nuk ekziston më. Kompania u bashkua me X Corporation (Corp.), sipas një dokumenti ligjor të dorëzuar në gjykatën e Nju Jorkut më 4 prill. X Corp. është një filial i X Holdings Corporation. Pas blerjes nga Elon Musk, Twitter Inc. nuk është më i listuar në bursë.

Twitter Inc. nuk është më një kompani
Elon Musk ende nuk e ka bërë publike lajmin, por është një ndryshim i pritshëm. Rreth një vit më parë, pronari aktual dhe CEO kishte regjistruar tre kompani në Delaware për të lehtësuar blerjen e Twitter, përkatësisht X Holdings I, II dhe III.

Sipas kushteve të marrëveshjes, të paraqitur në Komisionin e Sigurimeve dhe Shkëmbimeve të Shteteve të Bashkuara (SEC), Twitter duhej të bashkohej me X Holdings II, duke ruajtur emrin dhe strukturën e korporatës. Më pas pritej që X Holdings II të bëhej kompania mëmë, ndërsa X Holdings III do të merrte huanë prej 13 miliardë dollarësh që u kërkoi bankave për të përfunduar blerjen.

Pas përfundimit të transaksionit financiar, X Holdings II do të zhdukej përfundimisht, ndërsa X Holdings I do të bëhej kompania mëmë e Twitter. Në vend të kësaj, Musk regjistroi dy kompani të tjera në Nevada: X Holdings Corp. dhe X Corp. Më 15 mars, X Holdings I u bashkua me X Holdings Corp. dhe Twitter Inc. me X Corp. Kështu, si rezultat, Twitter Inc. nuk ekziston më, dhe X Corp. është për të gjitha qëllimet dhe qëllimet një filial i X Holdings Corporation.

Një kuriozitet: Elon Musk ka një lloj fiksimi për shkronjën X (siç kemi pasur rastin ta nënvizojmë në të kaluarën). Është i pranishëm në SpaceX dhe në Tesla Model X. Përsëri, X.com ishte emri i bankës online që ai bashkëthemeloi në 1999, më vonë u bashkua me Confinity për t’u bërë PayPal. Përveç kësaj, dy nga fëmijët e Musk kanë shkronjën X në emrat e tyre: Xavier Alexander (tani Vivian Jenna Wilson) dhe X Æ A-XII.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/11/twitter-inc-nuk-ekziston-me-tani-quhet-x-corp/