Twitter do të bëhet një platformë me pagesë

Që kur Elon Musk u bë CEO i Twitter tetorin e kaluar, manjati i shumëpërfolur ka kërkuar vazhdimisht mënyra të reja për ta bërë atë që tani është platforma e famshme e mikroblogimit “e tij” sa më fitimprurëse, si për shembull duke prezantuar mundësinë për të merrni distinktivin për verifikimin e llogarisë me pagesë. Megjithatë, ajo që është bërë deri më tani duket se nuk është e mjaftueshme dhe në fakt është një lajm shumë i fundit që kompania ka vendosur të nisë veten në një sipërmarrje të re fitimprurëse, duke u shndërruar në një platformë pagese.

Twitter dëshiron të konkurrojë me PayPal, Venmo dhe Apple Pay
Më konkretisht, sipas një raporti të fundit të Financial Times, Twitter ka filluar të aplikojë për licencat rregullatore për t’u bërë një platformë pagese në Shtetet e Bashkuara, në mënyrë që të mund të konkurrojë me zgjidhje të tilla si PayPal, Venmo dhe Apple Pay.

Esther Crawford, drejtore e menaxhimit të produkteve në Twitter, do të zhvillojë gjithashtu infrastrukturën për shërbimin e ri. Plani në fjalë do të ishte pjesë e projektit të Elon Musk për ta kthyer Twitter-in në një aplikacion të bërë gjithçka.

Sipas burimeve të afërta me këdo që po shtyn planin, shërbimi i ri fillimisht do të funksionojë vetëm me mënyra pagese dhe monedha të rregullta, por në të ardhmen kompania planifikon të nxjerrë edhe kriptomonedha.

Duhet mbajtur parasysh se gjëja kishte filluar të përmendej tashmë në nëntor të vitit të kaluar. Elon Musk duket se ka pasur gjithmonë ide mjaft të qarta për këtë dhe në fakt ai e kishte lënë të kuptohet hipotezën e projektit gjatë një sesioni pyetjesh dhe përgjigjesh në Twitter Spaces me aksionerët.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/31/twitter-do-te-behet-nje-platforme-me-pagese/