Twitter censurohet në Turqi, Musk mbron vendimin

Në historinë e rrjeteve sociale, Twitter ka luajtur gjithmonë një rol të madh kur ishte fjala për ofrimin e një platforme për zërat kundër regjimit në vendet autoritare.

Por “Twitter”-i “i ri”, ai i drejtuar nga Elon Musk, është padyshim ndryshe: ditët e fundit rrjeti social ka bërë të ditur se ka errësuar disa përmbajtje në Turqi, pak para zgjedhjeve, me kërkesë të shprehur të qeverisë së Erdoganit. Prandaj Twitter dhe Musk u akuzuan se kishin pranuar censurën e qeverisë me të cilën kryeministri në detyrë prej njëzet vjetësh dëshiron të kufizojë dukshmërinë dhe zërin e opozitës.

Matthew Yglesias, kolumnist i Bloomberg, e raportoi lajmin me një postim në Twitter, të cilit u përgjigj vetë CEO. “A e ke humbur mendjen, Yglesias?”, shkroi Musk në Twitter. “Zgjedhja ishte midis mbylljes së plotë të Twitter ose kufizimit të aksesit në disa cicërima. Çfarë do të kishit bërë?”.

Një reagim krejtësisht i ndryshëm ndaj kërkesave të Erdoganit në krahasim me menaxhmentin e mëparshëm, i cili në të kaluarën kishte rënë në grindje me qeverinë turke pikërisht për të mbrojtur lirinë e shprehjes, për shembull kur qeveria kërkoi të bllokonte burimet e disa gazetave në vend që ata. ishin jopopullore.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/15/twitter-censurohet-ne-turqi-musk-mbron-vendimin/