Twilio: Authy nuk do të funksionojë më në desktop duke filluar nga gushti 2024

Aplikacionet që ju lejojnë të gjeneroni dhe menaxhoni kodet OTP mund të përdoren për të mbështetur shërbimet të cilat, gjatë aksesit, kërkojnë vërtetim me dy faktorë si një masë sigurie shtesë. Përveç emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit, në fakt, si një faktor i dytë (2FA, vërtetimi me dy faktorë) është e mundur të konfigurohet një numër gjithnjë në rritje i aplikacioneve në internet dhe shërbimeve online për të kërkuar një kod shtesë. Ky kod gjenerohet në mënyrë dinamike në një pajisje të veçantë, siç është një smartphone.

Ndër aplikacionet më të njohura dhe më të përdorura për të gjeneruar kode OTP janë Google Authenticator dhe Microsoft Authenticator. Operacioni është shumë i ngjashëm dhe të dy mund të instalohen në pajisjet mobile. Një aplikacion si Authy, i zhvilluar nën krahun e Twilio, është disi unik sepse është ndër të paktët që lejon menaxhimin e kodeve OTP edhe nga sistemet Windows, macOS dhe Linux, pra jo vetëm në telefonat inteligjentë dhe tabletë, por edhe në pajisjet desktop.

Aplikacionet dhe platformat që mbështeten në API Authy për të vërtetuar përdoruesit kërkohet të informojnë klientët për nevojën për të kaluar në versionin “mobil” të aplikacionit jo më vonë se gushti 2024.

Twilio Authy: lamtumirë versionit të desktopit
Twilio njofton se versioni desktop i Authy nuk do të mbështetet më duke filluar nga gushti 2024 dhe fton përdoruesit të migrojnë përgjithmonë në versionin e destinuar për pajisjet celulare.

Siç e përmendëm më herët, Authy gëzon popullaritet të gjerë për arsye të ndryshme. Para së gjithash sepse, në fakt, ofron versione për të gjitha platformat, por edhe sepse ju jep mundësinë të gjeneroni kode offline, sinkronizon të dhënat midis shumë pajisjeve, ju lejon të mbani kopje rezervë të koduar në cloud për të rivendosur llogarinë tuaj në rast humbjeje.

Kompania zhvilluese motivon braktisjen e desktopit Authy duke shpjeguar dëshirën e saj për të përqendruar përpjekjet dhe burimet në fushat më të rëndësishme. “Ne duam të përqendrojmë vëmendjen tonë dhe t’u ofrojmë një vlerë më të madhe zgjidhjeve ekzistuese të produkteve për të cilat shohim kërkesë në rritje,” shpjegon Twilio në një dokument mbështetës.

Prandaj, ata që përdorin softuerin Authy për sistemet e desktopit ftohen që menjëherë të kalojnë në përdorimin e aplikacioneve për Android dhe iOS, të cilat mund të shkarkohen nëpërmjet Google Play Store dhe Apple App Store. Bëhet një përjashtim për përdoruesit që zotërojnë sisteme të bazuara në çipat Apple Silicon me prejardhje nga ARM (Apple M1/M2): në këtë rast aplikacioni Authy do të vazhdojë të jetë i disponueshëm dhe i përdorshëm edhe pas gushtit 2024.

Aktivizimi i funksionit të rezervimit Authy do të sigurojë që shenjat e autorizimit tashmë të pranishme në klientin e desktopit të sinkronizohen automatikisht me instalimet e aplikacionit në pajisjet celulare.

Cilat aplikacione për vërtetimin me dy faktorë (2FA) në desktop si një alternativë ndaj Authy
Për të mirën e atyre që nuk mund ose nuk duan të instalojnë Authy në një pajisje celulare, Twilio madje liston disa aplikacione desktop që përdoruesit mund të përdorin për vërtetimin me dy faktorë: 1Password, KeepassXC, Authenticator, Hapi i dytë dhe Secrets. Authy nuk ka një funksion eksporti: ata që vendosin të migrojnë në një aplikacion tjetër do të duhet së pari të çaktivizojnë Authy nga çdo platformë në të cilën përdoret dhe më pas të rikonfigurojnë funksionalitetin e sigurisë 2FA në aplikacionin e ri të zgjedhur.

Për më tepër, përdoruesit nuk duhet të fshijnë argumentet e tyre në Authy përpara se të çaktivizojnë 2FA në llogaritë e tyre. Në fakt, duke vepruar ndryshe, ju mund të humbni aksesin në vetë llogaritë, me gjithçka që kërkon.

Twilio po kalon një periudhë të turbullt: kompania së fundmi njoftoi dorëheqjen e bashkëthemeluesit të saj Jeff Lawson, i cili ia dorëzon stafetën Khozema Shipchandler, një menaxhere për një kohë të gjatë brenda kompanisë. Shipchandler është pra CEO i ri nga sot, pas presionit të investitorëve dhe tkurrjes së vëllimit të biznesit të regjistruar nga Twilio.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/09/twilio-authy-nuk-do-te-funksionoje-me-ne-desktop-duke-filluar-nga-gushti-2024/