Trump kthehet zyrtarisht në Facebook dhe Instagram

Pak më shumë se dy vjet pas ndalimit, Meta është gati të ripranojë Donald Trump në rrjetet e saj sociale, Facebook dhe Instagram. Dy llogaritë zyrtare të ish-presidentit amerikan, si dhe një kandidati potencial në zgjedhjet e 2024 për rikthimin në Shtëpinë e Bardhë, do të jenë prapë aktive. Megjithatë, grupi ka njoftuar synimin e tij për të futur rregulla ad hoc, me synimin për të parandaluar krimet e mëtejshme që të ndodhin. Arsyeja e rikthimit shpjegohet si më poshtë: Publiku duhet të jetë në gjendje të dëgjojë se çfarë kanë për të thënë politikanët, në mënyrë që të marrë vendime të informuara.

Meta mirëpret sërish Trumpin në Facebook dhe Instagram
Kërkesa e përcjellë ditët e fundit nga manjati kompanisë së drejtuar nga Mark Zuckerberg është pranuar. Prandaj, ne mund të rishikojmë postimet e tij që shfaqen në platforma brenda javëve të ardhshme, pas një ndalese të gjatë të imponuar për shkak të përgjegjësive që i atribuohen atij për atë që ndodhi më 6 janar 2021 gjatë sulmit në Kapitolin e Shteteve të Bashkuara. Një masë e përcaktuar si e jashtëzakonshme, e vendosur në rrethana të jashtëzakonshme.

“Rrjetet sociale bazohen në besimin se debati i hapur dhe rrjedha e lirë e ideve janë vlera të rëndësishme, veçanërisht në një kohë kur ato janë nën kërcënim në shumë pjesë të botës”.

Trump sërish në Facebook dhe Instagram, pra. Megjithatë, një shkelje e mëtejshme e rregullave do të çonte në mënyrë të pashmangshme në një tjetër pezullim, me një kohëzgjatje të pritshme nga një muaj deri në dy vjet, në varësi të ashpërsisë së tij.

Me këtë rast, Meta përditësoi politikat në lidhje me përmbajtjet që nuk përfaqësojnë shkelje të drejtpërdrejtë, por që mund të nxisin sjellje të dhunshme ose të dëmshme, ashtu siç ndodhi në janar të dy viteve më parë: në të ardhmen ato do të jenë subjekt i kufizimeve si pamundësia e ndarjen. Llogaritë që i publikojnë ato më pas mund të penalizohen për sa i përket aksesit në mjetet promovuese.

Kujtojmë se Donald Trump është rikthyer tashmë në Twitter muajt e fundit, i ripranuar nga Elon Musk pas blerjes së rrjetit social (dhe një sondazhi që përfshin përdoruesit), por që prej asaj kohe ka heshtur. Ai preferon të angazhohet me mbështetësit e tij përmes të Vërtetës, platformës që grupi i tij TMGT e vendosi në internet vitin e kaluar. Për momentin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/26/trump-kthehet-zyrtarisht-ne-facebook-dhe-instagram/