Tre veçori të Android që do të ishte mirë të ishin edhe në iPhone

Një nga temat e përsëritura në debatin e komunitetit të smartfonëve është nëse Android është më i mirë se iOS ose anasjelltas. Për momentin nuk ka përgjigje, por ja tre veçoritë e Android që mungojnë në iPhone dhe që do të donim t’i shihnim sa më shpejt të zbatohen nga Apple!

Le të fillojmë me mundësinë e regjistrimit të thirrjeve pa përdorimin e aplikacioneve të palëve të treta. Funksioni, i cili ekziston prej disa kohësh në Android si një veçori e integruar, mungon plotësisht në iOS, duke e bërë regjistrimin e telefonatave të bëra përmes iPhone shumë kompleks. Një çështje e privatësisë, thotë Apple, edhe nëse ka aplikacione që ju lejojnë të anashkaloni bllokun: është turp që shumë pak prej tyre funksionojnë siç duhet dhe që shpesh kanë kosto vërtet ndaluese.

Së dyti, duhet të nënvizojmë se iOS nuk garanton menaxhim të tingujve të barabartë me Android. Ndërsa sistemi operativ i Apple ju lejon të ndryshoni veçmas vetëm volumin e njoftimeve dhe atë të medias (d.m.th. video, filma, pjesë muzikore dhe podkaste) kur ato janë duke luajtur, Android ka një menaxhim shumë më të hollësishëm të tingujve, duke ju lejuar të rregulloni vëllimi i mediave, thirrjeve, alarmeve, njoftimeve dhe zileve në çdo kohë.

Siç thamë kur flasim për regjistrimin e thirrjeve, Apple kujdeset shumë për privatësinë e përdoruesve të saj. Megjithatë, nga ky këndvështrim, Android ka një ace në mëngë që iOS nuk e ka: sistemi operativ i Google, në fakt, ju lejon të bllokoni përkohësisht aksesin në kamerë, mikrofon dhe NFC për një aplikacion ose për të gjitha aplikacionet në pajisja, telefonat inteligjentë. Përkundrazi, në iPhone nuk është e mundur të bllokohet vetëm përkohësisht aksesi i aplikacioneve në këto shërbime, të cilat mund të aktivizohen ose çaktivizohen vetëm manualisht nga cilësimet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/09/tre-vecori-te-android-qe-do-te-ishte-mire-te-ishin-edhe-ne-iphone/