Tinder dhe malware: alarmi nga ekspertët e sigurisë kibernetike

Industria e takimeve në internet, duket se është një nga ato më të shënjestruara nga kriminelët kibernetikë.

Kaspersky, në këtë drejtim, ka kryer një kërkim që përfshin 20 aplikacione të njohura takimesh, duke zbuluar se ka një mori softuerësh të rremë që shfrytëzohen për të mashtruar përdoruesit.

Në fakt, në këtë kontekst, janë identifikuar 1963 aplikacione me qëllim të keq, të cilët me pak a shumë sukses pretendojnë të jenë softuer legjitim.

Në këtë kontekst, Tinder është aplikacioni më i plagjiaturës, duke qenë se në rreth dy të tretat e rasteve të regjistruara kjo është platforma e përfshirë. Pjesa e tretë e mbetur, duket se përfshin kopje false të aplikacionit Badoo.

Por çfarë rrezikoni duke shkarkuar dhe përdorur një aplikacion keqdashës të këtij lloji?

Tinder dhe Badoo janë aplikacionet më të klonuara të takimeve në internet
Rreziqet e përdorimit të aplikacioneve të rreme Tinder ose Badoo janë të shumta.

Ne shpesh flasim për trojans, të aftë për të shkarkuar malware, adware apo edhe SMS me pagesë. Në disa raste, flitet për trojan bankar që shkojnë drejtpërdrejt për të vjedhur para nga shërbimi bankar në shtëpi i përdoruesit.

Për të shmangur ndonjë problem, është e rëndësishme të shkarkoni aplikacionet zyrtare të shërbimeve të lartpërmendura. Në fakt, këto janë pa rrezik dhe lejojnë akses të rregullt në platforma.

Zgjedhja e fjalëkalimeve të forta, përdorimi i një VPN dhe mbështetja në një grup sigurie të provuar janë forma të tjera shumë efektive të mbrojtjes.

Kaspersky Internet Security, për shembull, kombinon mjetin klasik antivirus me një VPN të integruar, sistemin Safe Money (ideal për blerjet në internet me siguri të plotë) dhe mbrojtjen e kamerës së internetit.

Për ta bërë edhe më interesante këtë paketë të plotë është promovimi aktual.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/15/tinder-dhe-malware-alarmi-nga-ekspertet-e-sigurise-kibernetike/