TikTok: tani mund të merrni mesazhe direkte nga të gjithë

Fakti që TikTok po përpiqet të bëhet sa më i ngjashëm me platformat e tjera sociale nuk është asgjë e re dhe në këtë drejtim duket se, ashtu si Instagrami, synon të lejojë përdoruesit të marrin mesazhe direkte nga kushdo.

TikTok: Lejohen DM nga të gjithë si Instagram
Informacioni ishte i pari që raportoi lajmin, sipas të cilit TikTok, pasi mori një gjobë prej 5. milionë eurosh për cookies, po përditëson saktësisht funksionin e tij të mesazheve direkte, duke prezantuar një opsion të ri që lejon përdoruesit të komunikojnë me DM me këdo.

Funksioni në fakt u prezantua për herë të parë në nëntor të vitit të kaluar dhe fillimisht u vu në dispozicion të një grupi të vogël përdoruesish për ta testuar atë, por tani do të zgjerohej dhe gradualisht do të bëhej i përdorshëm nga të gjithë abonentët e platformës së njohur.

Duhet theksuar se funksioni i ri nuk imponohet pa dallim. Përdoruesit që përdorin TikTok në fakt mund të vendosin lirisht ta aktivizojnë atë ose jo sipas nevojave të tyre. Prandaj, përdoruesit mund të zgjedhin nëse do të vazhdojnë të marrin mesazhe vetëm nga ata që i ndjekin ose edhe nga miqtë e rekomanduar (dmth. ata të sinkronizuar ose të marrë nga kontaktet e Facebook).

Natyrisht qëllimi kryesor i këtij ndryshimi është të sigurohet që më shumë përdorues të ndajnë më shumë video përmes mesazheve dhe drejtpërdrejt brenda vetë aplikacionit TikTok, pa pasur nevojë të përdorin shërbime të tjera sociale. Gjithashtu, kjo mund të ndihmojë TikTok të bëhet një platformë edhe më e plotë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/27/tiktok-tani-mund-te-merrni-mesazhe-direkte-nga-te-gjithe/