TikTok i kërkon gjykatës të bllokojë ban-in në Montana

Përplasja mes kompanisë kineze dhe shtetit të Montanës vazhdon. Pas ankesës për shkelje të Kushtetutës, TikTok i kërkoi gjyqtarit të lëshojë një urdhër paraprak për bllokimin e ndalimit i cili do të hyjë në fuqi nga 1 janari 2024. Ndërkohë, debutimi në tregun e transmetimit të muzikës u zhvillua me TikTok Music.

TikTok dëshiron të bllokojë ndalimin e Montanës
Shtetet e Bashkuara kanë thënë prej vitesh se rrjeti social i njohur po përdoret nga kompania mëmë ByteDance për të spiunuar qytetarët dhe për t’ia dorëzuar të dhënat Partisë Komuniste Kineze. Ndërsa ka ende diskutime për një ndalim të mundshëm federal, Montana ka vendosur tashmë të parandalojë aksesin në TikTok duke filluar nga 1 janari 2024. Guvernatori Greg Gianforte nënshkroi ligjin më 17 maj. Apple dhe Google do të duhet të heqin aplikacionin nga dyqanet e tyre përkatëse.

Zëdhënësja e TikTok, Brooke Oberwetter, theksoi menjëherë antikushtetutshmërinë e ligjit. Për këtë arsye është bërë një ankesë në fund të muajit maj. Megjithatë, dy ditë më parë, gjyqtarit iu kërkua të bllokonte hyrjen në fuqi të ndalimit. Blake Chandlee, President i TikTok Global Business Solutions, tha se ndalimi do të shkaktojë dëme të konsiderueshme dhe të pakthyeshme. Reklamuesit dhe partnerët nuk do të punojnë më me TikTok Inc (degë që merr të ardhura nga reklamat në SHBA).

Ndërkohë, kompania kineze vazhdon zgjerimin e saj. TikTok Music është shërbimi i ri, aktualisht i disponueshëm në Brazil dhe Indonezi, i cili ju lejon të identifikoheni me llogarinë tuaj TikTok dhe të transmetoni muzikë (edhe jashtë linje), duke përfshirë ato nga Universal Music Group, Warner Music Group dhe Sony Music.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/07/tiktok-i-kerkon-gjykates-te-bllokoje-ban-in-ne-montana/