TikTok duhet të pajtohet me Aktin e Tregjeve Dixhitale

TikTok duhet të pajtohet me Aktin e Tregjeve Dixhitale (DMA) duke filluar nga 7 Marsi. Gjykata e Bashkimit Evropian hodhi poshtë kërkesën për pezullimin e zbatimit të ligjit, në pritje të rezultatit të apelimit kundër emërimit të portierit. Ndërkohë, Komisioni Evropian po përgatitet të nisë një hetim për të verifikuar përputhjen me Aktin e Shërbimeve Dixhitale (DSA).

Asnjë pezullim DMA
TikTok apeloi kundër përcaktimit të gatekepeer në mes të nëntorit 2023. Kompania kineze thotë se të ardhurat e saj vjetore në Evropë janë nën kufirin minimal prej 7.5 miliardë euro. Komisioni Evropian në vend të kësaj mori në konsideratë kapitalizimin e tregut të kompanisë mëmë (ByteDance).

Në pritje të rezultatit të ankesës, TikTok i kishte kërkuar gjykatës së Bashkimit Evropian të pezullonte zbatimin e Aktit të Tregjeve Dixhitale kundër tij. Gjyqtari e refuzoi kërkesën, pasi kompania nuk tregoi urgjencën e pezullimit që do të shkaktonte dëme të pariparueshme në aktivitetet e saj.

TikTok, si dhe Meta dhe Apple (dy kompanitë e tjera që apeluan), do të duhet të pajtohen me DMA duke filluar nga 7 Marsi. Për kompaninë kineze ka një tjetër lajm të keq.

Sipas Bloomberg, Komisioni Evropian do të nisë një hetim në javët e ardhshme për të verifikuar përputhjen me rregullat e Aktit të Shërbimeve Dixhitale në lidhje me moderimin e përmbajtjes. TikTok dyshohet se nuk ka zbatuar masat e nevojshme për të mbrojtur të miturit. Kërkesa për informacion është dërguar më 9 nëntor 2023. Kompania kineze tha se nuk e kishte marrë ende njoftimin nga Komisioni Evropian.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/10/tiktok-duhet-te-pajtohet-me-aktin-e-tregjeve-dixhitale/