Tik Tok gati për të ndryshuar me seksionin e ri “Explore”

Me dëshirën për t’u ofruar abonentëve të tij një përvojë gjithnjë të re dhe të përditësuar, Tik Tok thuhet se po mendon për një ndryshim të dizajnit për faqen e tij kryesore.

Siç shpjegohet nga faqja Techcrunch, rrjeti social në pronësi të Byte Dance, së shpejti do të zëvendësojë skedën Friends me Explore. Në këtë mënyrë, ai do t’u japë përdoruesve mundësinë për të hyrë shpejt në një menu në të cilën do të gjejnë jo vetëm postimet e publikuara nga të njëjtët miq dhe përdorues të tjerë që ndjekin njëri-tjetrin, por edhe përmbajtjet e sponsorizuara të propozuara nga algoritmi që personalizon rekomandimet për secilin. surfist.

Sipas raporteve nga kompania Watchful.ai, veçoria e re e TikTok do të prezantojë aftësinë për të lëvizur dhe zbuluar video të reja në një plan urbanistik. Platforma ka konfirmuar se seksioni i ri “Explore” është duke u testuar në një numër të vogël përdoruesish në vende të zgjedhura. Ndryshimi, nëse zbatohet më gjerësisht, mund të sinjalizojë pranimin nga kompania për rolin që luan TikTok në ekosistemin e aplikacioneve sociale, si në përputhje me miqësitë ashtu edhe në konsumin e përgjithshëm të përmbajtjes dixhitale.

Byte Dance kishte filluar një eksperiment në fillim të këtij viti që la të kuptohet për qëllimin e ri. Nga mesi i shkurtit, faqja kryesore e aplikacionit ishte zgjeruar përtej dy burimeve kryesore, For You dhe Following, për të përfshirë gjithashtu përmbajtje të fokusuar në fusha si sportet, moda, lojërat dhe ushqimi. Ndryshe nga Facebook, TikTok i detyrohet shumë suksesit të tij aftësisë për të lidhur përdoruesit me tema me interes. Prandaj propozimi për të zëvendësuar seksionin “Zbulo” me një skedë të re “Miqtë”, gati një vit më parë, kishte ngjallur jo pak polemika nga shumë përdorues.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/14/tik-tok-gati-per-te-ndryshuar-me-seksionin-e-ri-explore/