Threads, përdoruesit aktivë në rënie të lirë: 80% më pak në një muaj

Ndërsa asgjë nuk dihet ende për lançimin evropian të Threads, rrjetit të ri social të Metës “Twitter-clone”, ka disa të dhëna pa dyshim jo shumë inkurajuese për platformën. Vetëm muajin e fundit, në fakt, duket se numri i përdoruesve të Threads ka rënë me 80%: çfarë përplasjeje!

Të dhënat raportohen nga SimilarWeb, i cili shpjegon se nisja e Threads ishte e madhe, për sa i përket fluksit të përdoruesve dhe llogarive të reja, krahasuar me standardin e platformave të reja sociale të vitit 2023. Falë emrit Meta pas shërbimit, por edhe të riemërtimi i diskutueshëm i Twitter në X, i kërkuar nga Elon Musk pikërisht në kohën kur konkurrenti po lansonte rrjetin e tij social “vetëm me tekst”, i cili gjithashtu është shumë i ngjashëm me Twitter-in tashmë të zhdukur.

Fatkeqësisht, përdoruesi i “muajit të mjaltit” pas lëshimit ishte jetëshkurtër dhe tani Threads po humbet me shpejtësi përdoruesit aktivë. Konkretisht, dita kur llogaritë më aktive të regjistruara në platformë ishte 7 korriku, me gjithsej 49.3 milionë llogari të regjistruara në 24 orë, sipas të dhënave të SimilarWeb. E njëjta kompani (e cila merret me marketing dhe analiza sociale) raporton se, më 7 gusht, kishte 10.3 milionë përdorues aktivë në Threads, 39 më pak se vetëm 30 ditë më parë.

Edhe në Shtetet e Bashkuara, tregu ku Threads është vendosur më fort që nga fillimi i tij, të dhënat janë shumë të këqija: nga 2.3 milionë përdorues aktivë më 7 korrik, në fakt ka shkuar në vetëm 576,000 përdorues të kyçur në rrjetin social në gusht. 7. Ky është një kolaps prej rreth 75%, shumë i ngjashëm me atë të regjistruar në pjesën tjetër të botës.

Për më tepër, kohëzgjatja mesatare e seancave në Threads ka rënë gjithashtu: në 24 orë, në fakt, SimilarWeb llogarit se përdoruesit shpenzuan mesatarisht 14 minuta në Threads në mes të korrikut, me një maksimum maksimal prej 21 minutash në ditë në Shtetet e Bashkuara. . Në gusht, nga ana tjetër, kohëzgjatja mesatare e lëvizjes ditore në aplikacion është vetëm 3 minuta.

Për krahasim, Twitter ka ende 100 milionë përdorues aktivë, me seanca që arrijnë mesatarisht 25 minuta në ditë. Pavarësisht kësaj, Meta po zbaton veçori të reja në Threads, duke shpresuar që të rikthehet te fitimi i abonentëve, ndoshta duke i zbritur ata nga X.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/14/threads-perdoruesit-aktive-ne-renie-te-lire-80-me-pak-ne-nje-muaj/