Themeluesit e Instagram-it lançojnë aplikacionin e ri Artifact

Themeluesit e Instagram, Kevin Systrom dhe Mark Krieger të cilët u larguan nga Facebook në vitin 2018 në mosmarrëveshje me kompaninë mëmë, po lançojnë një aplikacion të ri. Quhet Artifact dhe, siç raportohet nga faqja The Verge, është një përzierje midis një rrjeti social dhe një grumbulluesi lajmesh. Të gjitha të bazuara në inteligjencën artificiale, e cila sugjeron përmbajtje të personalizuar për përdoruesit. Tani për tani është i hapur me ftesë vetëm për pajisjet iOS dhe Android. Systrom dhe Krieger shpjeguan se emri Artifact vjen nga tre termat që projekti synon: “artikuj, fakte dhe inteligjencë artificiale”. Kur filloni aplikacionin për herë të parë, do të takoheni me një burim qendror të mbushur me histori nga botues si New York Times dhe Washington Post. Ndërsa përdoruesi lexon më shumë artikuj, aplikacioni do të fillojë të personalizojë furnizimin e lajmeve.

Sipas Systrom, sistemi i rekomandimeve i krijuar nga ekipi prej shtatë personash i Artifact i jep përparësi kohës që kaloni duke lexuar tema të caktuara në vend të klikimeve dhe komenteve. Themeluesit shtojnë se Artifact do të përmbajë lajme nga çdo fraksion politik, me një sy në veçanti për të ndaluar përhapjen e lajmeve të rreme në fillim. Dy propozuesit, të cilët kanë investuar personalisht në projekt, i shpjegojnë The Verge se Artifact mund të përfaqësojë një kurs të ri për aplikacionet sociale, më shumë i fokusuar në histori me interes të përbashkët sesa në publikimin ekskluziv të përmbajtjes private dhe personale.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/04/themeluesit-e-instagram-it-lancojne-aplikacionin-e-ri-artifact/