Telegram lançon transkriptimet e mesazheve zanore për të gjithë, por ka një kufi

Pasi ju treguam mundësinë e bllokimit të thirrjeve telefonike në Telegram, ka ardhur koha t’i rikthehemi këtu aplikacionit popullor të mesazheve të çastit. Në fakt, kjo e fundit po pasurohet me një funksion jo të parëndësishëm, pikërisht transkriptimin e mesazheve zanore për të gjithë.

Në këtë drejtim, siç raportohet edhe nga Engadget, dhe mbi të gjitha siç shpjegohet në blogun zyrtar të Telegram përmes një postimi të publikuar më 30 nëntor 2023, aplikacioni i njohur i mesazheve të çastit sapo ka marrë një përditësim në disa drejtime. Ato variojnë nga rekomandimet në lidhje me kanale të ngjashme me ato në të cilat përdoruesi është regjistruar deri te mundësia e ripublikimit të historive të miqve të tyre, deri te mbërritja e mesazheve video në histori.

Megjithatë, ndër funksionet e ndryshme të paraqitura, ai që po tërheq më shumë vëmendjen është mundësia e lartpërmendur për të lexuar atë që dërgohet me zë në formë teksti. Me pak fjalë, më në fund do të mund të shmangni detyrimin për të dëgjuar plotësisht mesazhet e gjata zanore të atij miku që nuk ka kurrë shumë dëshirë për të shkruar, por mbi të gjitha në këtë mënyrë nuk do të jetë më e nevojshme të keni gjithmonë kufje në dorë.

Sidoqoftë, vlen të përmendet se ekziston një kufizim, i cili, meqë ra fjala, nuk është saktësisht i vogël. Në fakt, për përdoruesit që përdorin Telegramin falas, do të mund të përdorin këtë funksion, aktualisht në fazën e prezantimit, vetëm për maksimum dy mesazhe në javë. Sidoqoftë, për të pasur transkriptime të pakufizuara të disponueshme, duhet të regjistroheni në Telegram Premium, abonimi me pagesë i aplikacionit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/02/telegram-lancon-transkriptimet-e-mesazheve-zanore-per-te-gjithe-por-ka-nje-kufi/