Telegram lançon Stories, por vetëm për përdoruesit Premium

Ndërsa flasim për fenomenin e trishtuar të pornografisë së fëmijëve në Telegram, lidhur me disa dobësi të kamerave të vëzhgimit të markës Hikvision, platforma e mesazheve e Pavel Durov pasurohet me një funksion të dëshiruar nga shumë përdorues dhe të kërkuar nga menaxherët e shërbimit prej muajsh. Ne flasim për Tregimet, më në fund mbërritën në Telegram… por jo të disponueshme për të gjithë.

Telegram prezanton Stories (me një limit)
Stories në Telegram funksionojnë në një mënyrë jashtëzakonisht të ngjashme me të njëjtën veçori në Instagram, Snapchat dhe WhatsApp: sipër listës së bisedave do të gjeni pamjet paraprake të profileve të ndryshme me rrethin tipik të gjelbër që tregon disponueshmërinë e përmbajtjes së ngarkuar nga përdoruesit. Risia e vërtetë në krahasim me konkurrencën konsiston në kufirin kohor të ndryshueshëm: në fakt, është e mundur të zgjidhet nëse do të anulohet automatikisht një Story pas 6, 12, 24 ose 48 orësh, në vend që të vendoset afati në 24 orë pas publikimit.

Për më tepër, në Telegram është gjithashtu e mundur të hartohen lista me kontakte të ndryshme në mënyrë që një stories e caktuar të jetë e dukshme për një grup ose një tjetër. Për shembull, ju mund të preferoni të ndani me miqtë në vend të kolegëve ose familjes.

Përndryshe, operacioni është i njëjtë që shihet në shërbimet e tjera. Për momentin, megjithatë, Telegram ka vendosur të kufizojë aksesin për abonentët Premium: kushdo do të mund të shohë Stories e përdoruesve të tjerë, por vetëm ata që paguajnë abonimin mujor me çmimin 4.49 euro në muaj do t’i publikojnë ato. Ky kufi ka shumë të ngjarë të jetë vendosur për qëllime paraprake të testimit publik. Vetëm pas disa javësh ose muajsh, me reagime të mjaftueshme të mbledhura, Telegram ndoshta do të hapë Stories për të gjithë përdoruesit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/21/telegram-lancon-stories-por-vetem-per-perdoruesit-premium/