Telefonat Android do të jenë të lokalizuar edhe kur te jenë fikur

Google po punon për një veçori që ju lejon të lokalizoni një smartphone Pixel edhe kur është i fikur. Sipas një gabimi nga faqja e 91Mobiles, funksioni mund të quhet ‘Pixel Power-off Finder’, në mënyrë që të funksionojë, Bluetooth-i i pajisjes duhet të jetë gjithmonë i aktivizuar, edhe kur telefoni nuk është i ndezur. Është një veçori që imiton atë që Apple ka në iPhone, e cila është e dobishme kur telefoni juaj humbet ose vidhet.

Veçoria u zbulua në kodin burimor të Android 14 në testim, ka të ngjarë që ndërkohë të vihet në dispozicion për modelet e ardhshme të smartfonëve Pixel, dhe më pas të arrijë në çdo pajisje Android. Ai do të funksiononte me një rrjet gjurmues që do të lejonte përcaktimin e saktë të vendndodhjes së një telefoni të humbur duke përfituar nga më shumë se 3 miliardë pajisje Android të vendosura në mbarë botën. Në mënyrë të ngjashme me atë që bën Apple me funksionin Where is, i cili lejon pronarët e pajisjeve Apple të komunikojnë me telefonat inteligjentë të vjedhur që kalojnë në afërsi të tyre dhe t’ia komunikojnë pozicionin pronarit të ligjshëm. E gjitha në mënyrë anonime dhe me mundësinë që të çaktivizohet nga pronari i ligjshëm. Mbetet për t’u kuptuar se si Google dëshiron të zhvillojë Pixel Power-off Finder nga pikëpamja e privatësisë, ndoshta më shumë detaje do të zbulohen në konferencën e zhvilluesve të Google I / O që do të mbahet më 10 maj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/12/telefonat-android-do-te-jene-te-lokalizuar-edhe-kur-te-jene-fikur/