Tastierë virtuale në Quest 2: Mark Zuckerberg habit përsëri

Në të ardhmen e afërt, a do të mundet njeriu të shkruajë një tekst pa tastierën fizike? Sipas Mark Zuckerberg kjo është e mundur. CEO i Meta ka postuar së fundmi një video në profilin e tij zyrtar në Instagram, në të cilën, së bashku me CTO të kompanisë, Andrew Bosworth, teston një tastierë virtuale në Quest 2, kufjet e realitetit virtual të Metës, të lëshuara në vitin 2020. Rezultatet janë vërtet mbresëlënëse.

Tastierë virtuale në Quest 2: a është fundi i tastierës fizike?
Videoja e publikuar nga CEO i Metës i lë pak vend imagjinatës. Me një tastierë fizike, në fakt, mesatarisht është e mundur të shtypni rreth 40 fjalë në minutë. Zuckerberg, me tastierën virtuale në Quest 2 ishte në gjendje të shkruante pa mundim rreth 100 fjalë. Në vend të kësaj, Bosworth arriti në 119 fjalë. Duke marrë parasysh që një daktilografist me përvojë me një tastierë mekanike mund të shkruajë nga 70 deri në 120 fjalë, ky mjet i ri mund të revolucionarizojë botën e punës dhe të rrisë produktivitetin.

Ajo e treguar nga Zuckerberg dhe Bosworth është vetëm një provë, ose një shije e asaj që një shikues AR mund të bëjë në të ardhmen. Meta Quest 2, deri më sot, ju lejon të lidhni një tastierë fizike përmes Bluetooth, por jo të ktheni asnjë sipërfaqe të sheshtë në një tastierë virtuale. Për më tepër, fakti i mungesës së reagimeve prekëse dhe i pamundësisë për të pushuar kyçet e dorës mund të jetë i pakëndshëm për përdoruesin mesatar. Megjithatë, ndryshe nga tastierat virtuale aktuale, ajo e shfaqur nga themeluesi i Facebook duket të jetë shumë precize dhe funksionale.

Mark Zuckerberg, në postimin e tij, nuk ka bërë asnjë njoftim për këtë veçori të pabesueshme, por është kufizuar në shfaqjen e rezultateve të “konkursit” me Andrew Bosworth në Reality Labs. Sidoqoftë, tastiera virtuale mund ta bëjë mbërritjen e saj në Meta Quest 3, shikuesin e ri me sensorë të përmirësuar të thellësisë, i disponueshëm që në fund të shtatorit. A është koha për të “varur” tastierën fizike? Do ta zbulojmë së shpejti.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/02/tastiere-virtuale-ne-quest-2-mark-zuckerberg-habit-perseri/