Sulmi DDoS 900 Gbps në Azi, Akamai mundohet të zbusë situatën

Më 23 shkurt, një sulm i Mohimit të Shërbimit të Shpërndarë (DDoS) ndodhi në rajonin e Azisë me një vëllim maksimal prej 900.1 gigabit për sekondë dhe 158.2 milion pako në sekondë. Akamai u kujdes për zbutjen e ndikimit të sulmit, i cili përfundoi në një kohë të shkurtër.

E njëjta kompani e përkufizon atë si “intensive dhe jetëshkurtër”, duke reflektuar një tendencë që ka ndodhur me një frekuencë të caktuar në periudhën e fundit në fushën e sulmeve DDoS. Ky është sulmi më i madh DDoS i zbuluar ende në Azi-Paqësor që synon një klient Akamai.

Sulmi u trajtua duke shkarkuar trafikun në një rrjet Akamai të krijuar posaçërisht për këtë qëllim, ku shumica e paketave përfundonin në Hong Kongun qendror, Tokio, Sao Paulo, Singapor dhe Osaka. Ky lloj rrjeti, i njohur në zhargon si “rrjet pastrimi” është një rrjet i shpërndarë i përbërë nga disa nyje të pozicionuara në mënyrë strategjike që mbledhin trafikun në hyrje duke hequr kërkesat e padëshiruara nga rrjeti i synuar.

Pjesa më e madhe e trafikut trajtohej nga qendrat e përmendura më sipër, por në realitet të gjitha 26 qendrat e zbutjes së DDoS të Akamai u shfrytëzuan, megjithëse asnjëra nuk e kalonte 15% të trafikut total. Akamai konfirmon se sulmi nuk pati ndonjë rezultat të dëmshëm.

Ndër sulmet më të mëdha DDoS që ndodhin globalisht janë sulmi 3,47 Tbps që synon një klient Azure me bazë në Azi, i zbutur nga Microsoft në nëntor 2021, dhe sulmi 2,5 Tbps i zbutur nga Cloudflare që synon Wynncraft, një ndërmjet serverëve kryesorë të Minecraft.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/11/sulmi-ddos-900-gbps-ne-azi-akamai-mundohet-te-zbuse-situaten/