Sondazh/ Cila platformë social përdoret më shumë?

Gjatë viteve të fundit, tregu i rrjeteve sociale ka pësuar ndryshime të thella, të cilat kanë çuar në ardhjen e platformave të reja si TikTok, të cilat debutuan me formate dhe më pas ndryshuan diametralisht fokusin e tyre. Si rezultat, shijet e përdoruesve kanë ndryshuar gjithashtu.

Qendra Kërkimore Pew bëri një fotografi dhe, në një sondazh në lidhje me përdorimin e rrjeteve sociale nga të rriturit në Shtetet e Bashkuara, tregon se si shijet kanë ndryshuar edhe për të rriturit e moshuar. Megjithëse YouTube dhe Facebook ruajnë statusin e tyre si platforma dominuese në krahasim me sondazhin e ngjashëm të kryer në vitin 2021, është TikTok, platforma ByteDance me rritjen më të shpejtë që bën përshtypje: në fakt, më shumë se një e treta e të rriturve thanë se përdorin rregullisht aplikacionin. Në fakt, siç theksohet në studim, në dy vite TikTok ka regjistruar një rritje prej 12% krahasuar me 21% në 2021.

Studimi u krye në një kampion prej 5,733 të rriturish midis 19 majit dhe 5 shtatorit 2023, i cili konfirmoi se YouTube është deri tani platforma më e përdorur, me 83% të të anketuarve që raportuan se e kishin përdorur atë. 68% e përdoruesve thanë se përdorin Facebook.

Instagram është në vendin e tretë me 47% të të intervistuarve që deklaruan përdorimin e tyre: ndjekur nga afër nga Pinterest (35%), TikTok (33%), LinkedIn (30%), WhatsApp (29%) dhe Snapchat (27%). .

Duke analizuar grupmoshat e tjera, Instagram përdoret nga 78% e pjesëmarrësve në anketë të moshës 29 vjeç e lart, krahasuar me 15% të atyre mbi 65 vjeç. Snapchat përdoret nga 65% e atyre nën 30 vjeç dhe 4% e atyre mbi 65 vjeç. diapazoni demografik midis 40 dhe 49 vjeç, në fakt, regjistron norma veçanërisht të larta përdorimi për LinkedIn (40%), WhatsApp (38%) dhe Facebook (75%).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/13/sondazh-cila-platforme-social-perdoret-me-shume/